Gombavédelem:

A MIRAGE 45 EC mélyhatású, nem triazol típusú gombaölő szer, ami csökkenti a triazolokkal szemben kialakuló rezisztencia veszélyét. Hűvös időjárás esetén is tökéletesen kifejti hatását. Moníliás hajtás és virágszáradás ellen virágzás elején kezdjük a védekezést, majd erős fertőzés esetén fővirágzásban és sziromhulláskor ismételjük meg. Blumeriellás és apiognomoniás levélfoltosság ellen virágzást követően javasolt a védekezést elkezdeni, és a fertőzés alakulása szerint 10-14 naponként célszerű megismételni.

A NORDOX 75 WG a legnagyobb hatóanyag-tartalmú, kiváló tapadó képességű, vörös színű rézkészítmény, ami egyedülálló hatékonyságot nyújt a gombás és baktériumos eredetű betegségek ellen. Baktériumos és gombás eredetű ágelhalások kéregnekrózisok, tafrinás levélfodrosodás, levéllyukacsosodás és levélfoltosságok ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól a virágbimbók megjelenéséig alacsonyabb permetlé koncentrációval célszerű védekezni. Vegetáción kívül, lombhullástól rügypattanásig lemosó permetezés formájában a magasabb dózist javasolt kijuttatni.

A MERPAN 80 WDG virágzásban is használható kontakt hatású gombaölő szer, ami ideális kombinációs partnere a felszívódó gombaölő készítményeknek. Használatával csökken a rezisztencia kialakulásának veszélye. A Merpan 80 WDG granulátum egyedülálló tulajdonsága, hogy nem porzik, gyorsan és tökéletesen oldódik. Moníliás hajtás és virágszáradás ellen virágzás elején kezdjük a védekezést, majd erős fertőzés esetén fővirágzásban és sziromhulláskor ismételjük meg. 

Meggyben antraknózis ellen a kezeléseket a gyümölcsnövekedés kezdeti időszakára kell időzíteni. Zöldborsó nagyságú gyümölcsállapotig 1-2 alkalommal szükséges permetezni. 

Csonthéjasokban tavasszal alacsony hőmérséklet kialakulása idején a levéllyukacsosodás ellen is megfelelő védelmet nyújt.

Rovarvédelem:

Cseresznyelégy kártétele ellen alkalmazható a taglózó hatású LAMDEX EXTRA . Alkalmazásánál vegyük figyelembe, hogy méhekre mérsékelten veszélyes.