Gyomirtás: 

A RACER hazánkban a napraforgó termesztés meghatározó gyomirtó szere. Helyzeti szelektivitással rendelkezik a napraforgóra, gyomirtó hatása pedig kiterjed a legnehezebben irtható kétszikű gyomokra is (pl. parlagfű). A bemosó csapadék hiányának kiküszöbölésére talajba dolgozható (ppi), és preemergensen is használható. 

DURACER: a kombináció a napraforgóban előforduló legfontosabb magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen hatékony.

Az AGIL 100 EC valamennyi fű-féle gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. Dózisát a kiirtandó fűfélék típusa és fejlettsége alapján kell megválasztani.

Gombavédelem:

MIRADOR EXTRA a napraforgó szár-, levél- és tányérbetegségei ellen a magyar piacon egyik leggyakrabban alkalmazott, kiemelkedő hatékonyságú készítmény. Hatóanyagai révén fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik, ezáltal a kezelés rugalmasan időzíthető. Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenálló-képességét. 

Erős szklerotínia fertőzés esetén alkalmazza a MIRAGE 45 EC prokloráz hatóanyagú készítményt.

Rovarvédelem:

Ajánlatunk a napraforgó kártevői közül levéltetű, poloska és bagolylepke-lárva elleni védelemre a LAMDEX EXTRA. Erős levéltetű fertőzöttség esetén PIRIMOR 50 WG alkalmazása javasolt.