Brevis® - Manje je više!

Nova tehnologija u proređivanju plodova jabuke donosi poljoprivredniku veći procenat plodova prve klase i bolji i sigurniji plasman proizvoda. 

Metamitron je poznat kao herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u šećernoj repi. Izvorni herbicid se nije pokazao najpogodnijim za proređivanje plodova jabuke, zbog fitotoksičnih efekata koje ispoljava na listu jabuke. Zbog toga je razvijena posebna formulacija pogodna za ove namene. To je formulacija u vidu vodotopivih granula (SG), sa protektantom. Takođe je i sadržaj aktivne materije smanjen u cilju lakšeg doziranja u različitim situacijama. I kod ove poboljšane formulacije moguća je, slaba i prolazna fitotoksija lista. 

Brevis® deluje tako što inhibira transport elektrona u procesu fotosinteze (fotosistem II), koji se kod jabuke manifestuje odbacivanjem manje razvijenih plodića. Prvi vidljivi efekti delovanja (promena boje peteljke, zaostajanje u razvoju plodića koji će kasnije otpasti...) se mogu uočiti 12-14 dana nakon primene, što mošete videti na slici desno. 

U prošloj i ovoj godini Brevis® su koristili proizvođači širom Srbije. O tome kako su zadovoljni delovanjem i koji benefit im je Brevis® doneo možete pogledati u prilozima koje smo snimili u njihovim voćnjacima.

brevis 12 dana posle