Najlepši usev pšenice

Dobri domaćini nisu samo oni sa velikim obradivim površinama. Dobri domaćini su oni sa njalepšim i najboljim njivama. Goran Kovačević iz Zrenjanina jedan je od uspešnih, a sada i nagrađenih domaćina. Na nekih dvadeset hektara uzgaja kukuruz, suncokret i pšenicu.
Pšenica je kako kaže ipak njemu najvažnija i najzastupljenija. Ona mu je i donela nagradu na Adama foto konkursu „Najlepša je moja njiva“.

Kako i sam kaže, Goran voli da kada obilazi svoje njive, uslika za arhivu. Tako je i došao na ideju da uopšte konkuriše sa fotografijom za najlepši usev pšenice. Reklamu za konkurs je video na Instagram profilu kompanije Adama, jer ga i sam redovno prati.
Nagradi se nije nadao, ali kada je došla prijatno se iznenadio.

„Baš sam se prijatno iznenadio kad su me pozvali i rekli da sam dobio nagradu. Čak nisam ni mislio da je neka velika nagrada. Međutim kada sam čuo da je za nekih 5, 6 hektara i to za dva tretmana, fungicidna, to stvarno nije malo.“ - navodi Goran uz zadovoljni osmeh.

Nije njegova njiva najlepša zato što je njegova već što je u nju uloženo puno truda i rada. Goran poštuje sve agrotehničke mere i svojim parcelama daje uvek najbolje. Tako je prošle godine krenuo sa primenom Adaminih preparata u kukuruzu, a ove godine i u pšenici. Rezultat nije izostao i usev je zdrav i čist.

Kako i sam spada u kategoriju mladih poljoprivrednika, korišćenje digitalnih tehnologija mu nije strano. Šta više, Goran smatra da se moderna poljoprivreda ne mođe zamisliti bez digitalnih tehnologija. Tvrdi da se stalno informiše kako na facebook profilu tako i na instagramu kompanije Adama. Prati savete stručnjaka, ali i komentare korisnika. Ažuriranost stranica ocenjuje sa kao odlično i nada se proširenju saradnje sa kompanijom
Adama.

Nekada je dovoljna nagrada za trud i rad videti useve čiste i zdrave. Goran će se svom budućem rodu radovati jer ima sigurnog partnera, a i on i Adama znaju da zemlja ne može sama.

Goran Kovačević u njivi
Goran Kovacevic pokazuje preparat koji koristi
Klas psenice na dlanu