Najlepši usev šećerne repe

Lazar Ćalić iz Novih Karlovaca mladi je poljoprivrednik koji s pravom može da kaže da ima najlepši usev šećerne repe.

Sa svojih 24 godine i svim članovima porodice, obrađuje oko 530 jutara zemlje. Reč je o ratarskim kulturama, kukuruz, suncokret, pšenica i šećerna repa. Upravo ta repa donela je Lazaru nagradu za najlepšu njivu.

Preko Adama facebook stranice video je foto konkurs i odlučio da svima pokaže svoju njivu, ali je odlučio da to uradi na nešto drugačiji način. Kao mlad i zaljubljenik u moderne tehnologije, Lazar je kupio dron i tako uslikao svoju parcelu. Imalo se šta i videti.

Kažu da svako svoje najviše hvali, ali svi znamo da je lepa njiva i zdrava njiva. Njiva bez korova i bolesti. To Lazar najbolje zna jer sa preparatima Adama upoznao još pre pet godina. Agil® u suncokretu i Goltix® u šećernoj repi doneli su mu čistu njivu i zdrave useve. Sada ima priliku da se upozna sa još nekim preparatima iz asortimana Adama.
Kako i sam kaže, ako se dobro pokažu, možda i skroz pređe na Adamu.

Mladima je veoma lako da se informišu putem digitalnih kanala komunkacije. Lazaru je to, kao i svim njegovim vršnjacima, veoma važno. Od osnovnih informacija šta je novo u svetu, do konkretnih razmena iskustava. I upravo je to razlog zašto Lazar često posećuje facebook stranicu Adama Srbija. Kaže da tamo može da se informiše ne samo o primeni preparata, već i da čuje konkretna iskustva drugih poljoprivrednika. Ne sumnja on ni u stručni tim Adame sa kojim ima lepu saradnju, ali voli i da čuje iskustva korisnika iz drugih krajeva naše zemlje.

Lazar će nastaviti da prati Adama Srbija facebook stranicu, jer tamo, kako i sam kaže, ima mnogo da vidi i nauči. A kako i ne kada ju je ocenio čistom desetkom.

Susret sa Lazarom