Najlepši voćnjak

Dalibor Milošević - Platičevo

Obilazeći najlepše njive po Srbiji, imali smo prilike da se upoznamo sa vrsnim poljoprivrednicima. Kažu da je svakom njegova njiva najlepša. Tako je i sa jednim od dobitnika nagrade na Adama foto konkursu.

Dalibor Milošević iz Platičeva je voćar koji se uz asistenciju svoje porodice prijavio na foto konkurs „Najlepša je moja njiva“. Zapravo, njegova starija ćerka je donela odluku koja će se fotografija poslati, a i na njenu inicijativu je i fotografisana. Njena mlađa sestra, rado je prihvatila učešće u ovom poduhvatu i nagrada nije izostala.

Na pitanje, zašto je baš njegov voćnjak najlepši, Dalibor uz osmeh i zagrljaj svoje mlađe ćerke, odgovara: „Možda zbog voćnjaka, a možda i zbog ove jabuke među jabukama“.

Osim voćarstva, Dalibor sa porodicom obrađuje i nekih tridesetak hektara zemlje pod ratarstvom i povrtarstvom. Međutim, prava ljubav je dva i po hektara voćnjaka. Pokriven je protivgradnom mrežom, sa uvedenim sistemom kap po kap za navodnjavanje i zasadima retkih sorti jabuka. Pre nekoliko godina, Dalibor je zasadio sorte jabuka koje se ne prskaju, ali na izgled i nisu baš prijatne. Ideja je bila da se sorte uzgajaju po organskim principima. Na žalost, tržište nije prepoznalo blago koje su Miloševići bili spremni da ponude.

Dalibor ne beži od važnosti informisanja putem digitalnih kanala komunikacije. Šta više, smatra da je možda i prečesto vezan za digitalne tehnologije. Tako se i upoznaje sa novim preparatima, ali i tehnologijama u poljoprivredi.

Njegovo iskustvo sa Adama preparatima je dugo kao i zadovoljstvo efektima tih preparata. Upravo za ono za šta je preparat namenjen, na to i deluje, kaže Dalibor. Upravo to pozitivno iskustvo održaće ovo partnerstvo i u narednim godinama.

Da li na Adama instagramu, web-u ili facebook-u, Dalibor nalazi informacije koje su mu važne za njegove voćnjake, povrtnjake i njive. Svakom domaćinu je važno da njegova njiva bude njalepša, jer to znači da će biti plodonosna. Zato je Adama pravi partner za sve buduće najlepše njive.

Dalibor Milošević i Adamin predstavnik prodaje
Dalibor Milošević u voćnjaku
Dalibor Milošević dobitnik nagrade Adame