Istorija kompanije

Preko sedam decenija vizije, preduzetništva i rasta.

ADAMA danas slavi više od 70 godina svog ponosnog nasleđa. Počeli smo od dve izraelske kompanije za zaštitu useva, Makhteshim i Agan, koje su osnovane 1952. i 1945. godine, da bi se zatim spojile 1997. godine i formirale Makhteshim Agan. 2011. postali smo deo ChemChina grupe (China National Chemical Corporation), čime je započeto novo i uzbudljivo poglavlje u našoj priči. Novi globalni brend je predstavljen 2014. godine i postali smo poznati kao ADAMA. Vratili smo se na javno tržište 2017. godine kombinovanjem sa Hubei Sanonda Ltd. vodećim kineskim proizvođačem sredstava za zaštitu bilja. U januaru 2020. ADAMA je postala deo Syngenta Group, novoformiranog lidera poljoprivredne industrije i dela ChemChina grupe, stvorene okupljanjem poljoprivrednih preduzeća ChemChina i Sinochem.

Od osnivanja kompanije, naš uspeh na izraelskom tržištu razvio se u viziju da poljoprivrednicima širom sveta pružimo visokokvalitetne i efikasne proizvode za zaštitu useva. Proširili smo svoj globalni uticaj tokom 1970-ih i 80-ih, uspostavljajući prisustvo na ključnim poljoprivrednim tržištima poput Francuske i Velike Britanije. Devedesetih smo uspostavili evropsko sedište i značajno se proširili u Latinskoj Americi. Tokom 2000-ih, ADAMA-i se pridružilo još 25 kompanija u Americi, Aziji i Evropi kroz partnerstva, akvizicije i organsku ekspanziju.

Od svojih pionirskih početaka do danas, ADAMA je postala vodeća globalna kompanija sa prodajom u približno 100 zemalja. Uz kulturu koja omogućava našim ljudima da slušaju farmere i sa terena daju ideje, poljoprivrednicima širom sveta pružamo rešenja u borbi protiv korova, insekata i bolesti.