Fungicide

Cebara

Voor een langdurig groen en gezond gewas

Cebara - fungicide

Algemene informatie

Onze oplossing

 

Cebara is speciaal ontwikkeld voor gerst en bevat de actieve stoffen cyprodinil en isopyrazam. Cyprodinil is een erg geschikte actieve stof in gerst, het is namelijk sterk op netvlekken en bladvlekken. Daarnaast is de cyprodinil in Cebara de enige actieve stof uit de groep van anilino-pyrimidines toegelaten in zowel winter- als zomergerst in de Belgische markt, waardoor het een belangrijke afwisselpartner is met andere groepen actieve stoffen. Op deze manier is resistentie-ontwikkeling te voorkomen. Isopyrazam bindt zich zeer sterk aan de schimmel en geeft zo een goede bestrijding van de schimmelziekten. Daarnaast bindt isopyrazam zich snel en sterk aan de waslaag waardoor het een heel lange werking geeft.

Deze combinatie van actieve stoffen in Cebara zorgt voor een langdurig groen en gezond gewas, belangrijk voor een hoge opbrengst van goede kwaliteit.

  • Bewezen effectief in gerst, zowel in in een schema met 1 bespuiting, als in een schema met 2 bespuitingen
  • Sterk curatief en langdurig preventief
  • Speciaal ontwikkeld voor gerst
  • Vloeibare EC-formulering, makkelijk in gebruik

Dit product bestrijdt:

  • Netvlekkenziekte
  • Bladvlekkenziekte
  • Meeldauw
  • (dwerg)roest
  • Ramularia (gevoelige populatie)

Werking cyprodinil
Cyprodinil behoort tot de anilino-pyrimidines en is in België de enige actieve stof uit deze werkzame groep toegelaten in zowel winter- als zomergerst. Cyprodinil werkt goed op netvlekken, bladvlekken en meeldauw en draagt ook bij aan de bestrijding van ramularia. Cyprodinil heeft een ‘medium’ kans op resistentie-ontwikkeling. Cyprodinil werkt systemisch in de plant.

Werking isopyrazam
Isopyrazam behoort tot de carboxamiden, onderdeel van de SDHI-fungiciden. Isopyrazam werkt zeer goed op roest, bladvlekken, netvlekken en meeldauw. Isopyrazam heeft een ‘medium tot hoge’ kans op resistentie-ontwikkeling. Bijzonder aan isopyrazam is de dubbele binding: zowel aan de schimmel als aan de waslaag. Dit geeft een sterke en langdurige bestrijding en bescherming. Isopyrazam is weinig curatief.

 

Toelatingen per gewas

Zomergerst, Wintergerst (Open lucht)

voor dosisinformatie, zie etiket