Overslaan en naar de inhoud gaan
Fungicide

Embrelia

Betrouwbaar door prestatie

Embrelia - fungicide

Algemene informatie

Onze oplossing

 

ADAMA introduceert Embrelia, een nieuw krachtig fungicide in de teelt van appels en peren.

Bescherming van vrucht en blad tegen schurft en meeldauw zorgt voor een grotere betrouwbaarheid en bescherming door de unieke dubbele binding technologie.

Embrelia zorgt met twee sterke actieve stoffen, de nieuwe actieve stof Isopyrazam en de bewezen stof Difenoconazool, voor een goede kwaliteit appels en peren. Isopyrazam zorgt voor een sterke preventieve werking door de unieke dubbele binding technologie. Deze dubbele binding komt tot stand door de pyrazole ring en de unieke Benzonorbornene ring. Deze twee ringen zorgen voor een uitstekende effectiviteit en een sterke binding aan de waslaag.

Embrelia heeft een sterke werking op de belangrijkste ziektes in fruit waaronder Schurft en Meeldauw. Daarnaast heeft het een zeer goede nevenwerking op Zwartvruchtrot (Stemphylium). De vriendelijke SC-formulering zorgt voor een gemakkelijke toepassing.

De toepassing van Embrelia mag vanaf einde bloei worden ingezet met 1,2 liter per hectare, het middel mag 2 keer worden toegepast met een interval van 7 dagen. De veiligheidstermijn voor Embrelia is 21 dagen. Daarnaast moet Embrelia worden toegepast met een driftreducerende techniek van 90% in combinatie met een bufferzone van 20 meter.

We adviseren de Embrelia in te zetten voor een verwachte infectiepiek. Om de toepassing nog sterker en breder te maken adviseren we om Embrelia te combineren met Merpan 80 WG of Captan 80 WG.

 

Toelatingen per gewas

Appelbomen, perenbomen (Open lucht)

voor dosisinformatie, zie etiket