Gå til hovedindhold
Fungicider

Banjo Forte

Kraftfuld mod kartoffelskimmel, beskytter både blade og knolde

Banjo Forte 5 liter dunk billede

General information

Vores løsning

 

Banjo Forte har fået forlænget godkendelsen så den må bruges i 2021 og 2022

Banjo Forte er et svampemiddel til kontrol af kartoffelskimmel i kartofler. Aktivstofferne i Banjo Forte er dimetomorph og fluazinam, som begge er velkendte for at have en rigtig god effekt mod kartoffelskimmel. Banjo Forte har desuden en formulering som gør aktivstofferne endnu mere effektive.

  • Effektiv formulering giver hurtig regnfasthed
  • God resistensstrategi med to aktivstoffer
  • Side effekt mod storknoldet knoldbægersvamp

Anvendelse
Banjo Forte er godkendt til anvendelse i kartofler. For afgrødespecifik information se nedenfor.

Virkningsmåde
Banjo Forte er et svampemiddel som kombinerer to aktivstoffer hvor den ene har lokalsystemisk virkning (dimetomorph) og den anden har kontaktvirkning (fluazinam). Dimetomorph har en meget god forebyggende, antisporulerende og kurativ effekt mod kartoffelskimmel. Fluazinam forhindrer effektivt svampen i at trænge ind i de behandlede bladoverflader. Med disse to aktivstoffer blandet sammen opnås en meget god effekt da de tilsammen giver en komplet beskyttelse mod kartoffelskimmel.

Vær opmærksom på

  • Maksimalt 4 behandlinger/sæson
  • Kan anvendes fra BBCH 41 til 91
  • Behandlingsfrist 7 dage.

 

Hvor kan det anvendes

Kartofler

Banjo® Forte må anvendes med en dosering på op til 1,0 l/ha maksimalt 4 gange til bekæmpelse af kartoffelskimmel i kartofler som angivet i nedenstående tabel. For at opnå optimal beskyttelse af afgrøden udføres den første sprøjtning inden betingelserne for skimmelangreb er til stede. Efterfølgende sprøjtninger udføres afhængig al risikoen for skimmelangreb dog stadig som forebyggende sprøjtninger med maksimalt 10 dages interval.

Afgrøde Sygdom Tidspunkt BBCH Antal behandlinger, maks Sprøjteinterval, dage Dosis pr. Behandling, l/ha
Kartofler Kartoffelskimmel 31-91 4 5-10* 1,0 (0,75-1,0)**

 

*:Sprøjte-interval ned til 5 dage anbefales kun ved særligt højt infektionstryk. **: den lave dosering bør kun anvendes ved lavt infektionstryk. For at sikre en god og ensartet dækning på blade og stængler bør der bruges 200 I. vand pr/ha.