Technológiai ajánlatok

 

A repce termés-potenciál optimális kihasználásához elengedhetetlen a korai gyomkonkurencia kikapcsolása, valamint a repce télállóság szempontjából fontos tőlevélrózsás állapotának megtartása. Ezen növényvédelmi célok eléréséhez nyújt segítséget az ADAMA SULTAN-SALSA DUO + RESPOX őszi ajánlata révén.
Azokon a területeken, ahol keresztesvirágú gyomok is megjelennek (vadrepce, sebforrasztó zsombor, repcsényretek, tarsóka), a  SULTAN-SALSA DUO felhasználása javasolt.
A RESPOX* a repce növekedés-szabályozás szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

* a RESPOX növekedés szabályozó gombaölő permetező szer azonos a 02.5/1790/2/2007. MGSZHK számon engedélyezett TOPREX növekedés szabályozó gombaölő permetezőszerrel.

 

 

A repce termés-potenciál optimális kihasználásához elengedhetetlen a korai gyomkonkurencia kikapcsolása, valamint a repce télállóság szempontjából fontos tőlevélrózsás állapotának megtartása. Ezen növényvédelmi célok eléréséhez nyújt segítséget az ADAMA SULTAN TOP + RESPOX  őszi ajánlata révén.
Kétszikű gyomfertőzöttség esetén (ebszikfű, tyúkhúr, veronika-félék, pipacs, galaj, árvacsalán-fajok) a SULTAN TOP-ot ajánljuk.
A RESPOX* a repce növekedés-szabályozás szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

* a RESPOX növekedés szabályozó gombaölő permetező szer azonos a 02.5/1790/2/2007. MGSZHK számon engedélyezett TOPREX növekedés szabályozó gombaölő permetezőszerrel.

 

 

Az ajánlat 5 l PLENUM-ot, 30 l AMISTAR XTRA-t és 10 l KARATE 2,5 WG-t tartalmaz, mely 33 ha repce kezelésére elegendő. A PLENUM egyedi hatóanyaga révén a repce-fénybogarak ellen nyújt megoldást, míg az AMISTAR XTRA a szklerotínia, fóma vagy az alternária elleni védekezés kiváló eszköze. Mindkét készítmény a repce zöldbimbós állapotában, egyszerre kijuttatható, így adva komplex védelmet az állománynak. A virágzás utáni rovarvédelmet a KARATE 2,5 WG biztosítja. Az ajánlat a repcetermesztés szempontjából legkritikusabb időszakban biztosítja a kultúra gombabetegségek és rovarkártevők elleni védelmét.

 

 

 

Az ajánlat 1 l PLENUM-ot és 20 liter MULTIFLOW-t tartalmaz, mely 7 ha repce kezelésére alkalmas. A PLENUM a repce-fénybogarak ellen nyújt hatékony megoldást. Egyedi hatóanyaga, a pimetrozin, kiváló eszköze a repce-fénybogár rezisztencia kialakulása elleni küzdelemben. Tavasszal a repce állomány jó kondíciójának elérését segíthetjük a MULTIFLOW készítménnyel, ezáltal ellenállóbbá téve a kultúrát a károsítókkal és környezeti hatásokkal szemben. A legnagyobb hatékonyság elérése szempontjából a két termék kijuttatása a zöldbimbós állapotig javasolt.

 

 

 

A csomag 1 db TRIMMER TRIO-t + 5 l LEANDER TOP-t tartalmaz, amely 3 ha kalászos kezelésére elegendő.
A TRIMMER TRIO három hatóanyagot tartalmazó, gyakorlatilag a kalászosok valamennyi jelentős gyomnövénye ellen hatékony gyomirtó készítmény.
A LEANDER TOP két hatóanyagú gombaölő szer, amely valamennyi kalász és levélbetegség ellen kiváló védelmet nyújt. Fertőzést megakadályozó és gyógyító hatással egyaránt rendelkezik.

 

 

 

Az ajánlat összetétele: 5 l RACER és 5 l KANTIK. A RACER a napraforgó gyomirtás meghatározó szere, gyomirtó hatása kiterjed olyan nehezen irtható kétszikű gyomokra, mint a parlagfű. A KANTIK a kalászosok gombabetegségeivel szemben hatékony eszköz, egy új generációs fungicid, mely széles hatásspektrummal, széles hatékony hőmérsékleti tartománnyal rendelkezik, mindemellett hatóanyagainak eltérő hatásmechanizmusa révén a rezisztencia kialakulásának megelőzésében nagy szerepet játszik.

 

 

 

Az ajánlat 5 csomag DURACER-t és 20 l AMISTAR XTRA-t tartalmaz, mely 20 ha napraforgó kezelésére alkalmas. A DURACER csomag hazánkban a napraforgó termesztés egyedülálló ajánlata, gyomirtó hatása kiterjed olyan nehezen irtható kétszikű gyomokra, mint a parlagfű, valamint a jelentősebb egyszikű gyomokra. Az AMISTAR XTRA a napraforgó gombavédelem meghatározó terméke a magyar piacon. Két hatóanyaga révén fertőzést megakadályozó és gyógyító hatással egyaránt rendelkezik, és pozitívan befolyásolja a termésképzést.

 

 

 

Az ajánlat tartalma: 5 l AMISTAR XTRA és 10 l KANTIK, mely 5 + 5 ha kezelésére alkalmas. Az ajánlat termékei hatóanyag kombinációik révén lehetővé teszi a gombabetegségek széles spektruma elleni védelmet széles hőmérsékleti tartományban, mindemellett a hatóanyagok eltérő hatásmechanizmusa révén lehetővé teszi a rezisztencia kezelését. Az ajánlat azok számára előnyös, akik gazdaságukban a kalászos és napraforgó intenzív termesztéstechnológia megvalósítására törekszenek.