Gombavédelem:

A NORDOX a legnagyobb hatóanyag-tartalmú, kiváló tapadó képességű, vörös színű rézkészítmény, ami egyedülálló hatékonyságot nyújt a gombás és baktériumos eredetű betegségek ellen. Varasodás és tűzelhalás ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól zöldbimbós állapot végéig, 2-3 alkalommal célszerű védekezni. A termés viaszosodását követően a készítmény záró permetezésre újból felhasználható. Vegetáción kívül tavasszal és ősszel lemosó permetezés formájában javasolt kijuttatni.

A MERPAN 80 WDG varasodás ellen virágzásban is használható kontakt hatású gombaölő szer. A felszívódó gombaölő szerek ideális kombinációs partnere. Használatával csökken a rezisztencia kialakulásának veszélye. Érési időszakban végzett kétszeri kezelés kifejezetten kedvező hatású a tárolási betegségek elleni védelemben. A védekezések javasolt gyakorisága 7-10 nap, a fertőzési viszonyok és a növény fejlettsége függvényében.

A NIMROD 25 EC kifejezetten almafalisztharmat ellen engedélyezett felszívódó gombaölő szer, amely fertőzést megakadályozó és gyógyító hatással egyaránt rendelkezik. A készítmény már egy óra alatt felszívódik és csúcsirányban szállítódik a fiatal levelekbe. A kezelést megelőző jelleggel, rügypattanás után kezdjük el és szükség esetén 10-12 naponként ismételjük.

Rovarvédelem:

A KLARTAN 24 EW új típusú, rezisztenciatörő hatású, méhekre nem jelöléskötes piretroid. Mélyhatású rovarölő szer, érintő és emésztőszervi hatása miatt a molykártevők és a levéltetvek mellett számos szívó és rágó kártevő ellen is hatékony. Taglózó és tartamhatással egyaránt rendelkezik. Alacsony és magas hőmérsékleten is biztos megoldás.
Almamolyok, aknázó molyok és sodrómolyok kártétele ellen alkalmazható a taglózó hatású LAMDEX EXTRA. Alkalmazásánál figyelembe kell venni, hogy méhekre mérsékelten veszélyes.Levéltetvek ellen alkalmazható a méhekre nem jelölésköteles PIRIMOR 50 WG.
A két termék elérhető a PIRIDEX csomag részeként.

Hatásfokozás:

A MICROBIO tökéletes fedettséget biztosít a permetcseppek felületi feszültségének csökkentésével, és tartós védelmet eredményez a rugalmas, növénnyel együtt növő vegyszerfilm létrehozásával. Elősegíti a szisztemikus növényvédő szerek és lombtrágyák felszívódását. Növeli a permetezés biztonságát, mert percek alatt esőállóvá teszi a kijuttatott szereket.