Gyomirtás: 

A SULTAN GYOMIRTÁSI RENDSZER tökéletesen alkalmazkodik az eltérő gyomviszonyokhoz, a változatos időjárási körülményhez és a különböző termelői igényekhez. Ajánlatunkban markánsan elválik a posztemergens és a preemergens technológia.

A klasszikus metazaklór hatóanyagú SULTAN 50 SC hosszú és megbízható tartamhatással rendelkezik, így képes a repcét a vetéstől gyommentesen tartani. 

A SULTAN TOP a repcetermesztés új, innovatív terméke. A metazaklór kiegészítése quinmerakkal erősíti a termék posztemergens hatását. A Sultan Top a magas dózisú quinmerak hatóanyagnak köszönhetően hatékonyabb a veronikafélék, pásztortáska, árvacsalán, a pipacs és több más kétszikű gyomnövény ellen. 

A repce teljeskörű őszi gyomirtására alkalmazható a SULTAN-GALERA DUO csomag. Az ajánlat tartalmazza a metazaklór tartalmú preemergens illetve korai posztemergens gyomirtásra használható SULTAN 50 SC-t és az állományban használható, rugalmasan időzíthető Galera (klopiralid + pikloram) terméket. A kultúrnövényre szelektív, ebszikfű, mezei acat, napraforgó árvakelés és galaj ellen pedig kiváló hatékonyság jellemzi.

Az AGIL valamennyi fűféle gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. Dózisát a kiirtandó fűfélék típusa és fejlettsége alapján kell megválasztani. 

Növekedésszabályozás és gombavédelem:

A MIRADOR EXTRA kitűnő hatékonyságú a repce kiemelten fontos betegségei (szklerotínia, fóma, alternária) ellen. Hatóanyagai révén fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. Korai alkalmazás esetén növeli az elágazások számát. Hosszú hatástartamú. Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, az olajtartalomra, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenálló-képességét. Amennyiben a repce legfontosabb gombabetegségei ellen a virágzáskor szeretne védekezni, ajánlatunk a SYMETRA SC, mely egy azolmentes kombináció. A gombabetegségek elleni védelem mellett termésnövelő hatással is rendelkezik.

A repce magas terméshozamának biztosításához elengedhetetlenül szükséges az állomány télre való felkészítése és a megfelelő kondíció kialakítása. Az őszi regulátoros kezelés hatására a repce gyökérnyaki része megvastagszik, gyökérzete erősödik, a tápanyag felvétel optimális lesz, elmarad a szárba indulás. Ezen hatások eredményeképp javul a növények kondíciója, télállósága, csökken a kifagyás veszélye így a repce terméspotenciáljának jobb kihasználása érhető el.

A RESPOX a repce növekedés-szabályozási szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony.

A RESPOX növekedés szabályozó gombaölő permetező szer azonos a 02.5/1790/2/2007. MGSZHK számon engedélyezett TOPREX növekedés szabályozó gombaölő permetező szerrel.

Rovarvédelem:

Őszi és tavaszi rovarvédelemre ajánljuk a gyors taglózó hatású LAMDEX EXTRA-t. A jól bevált lambda-cihalotrin hatóanyag új formulációban áll a termelők rendelkezésére. A hatóanyag szabad formában van jelen, azonnal kifejti hatását.

A BLADE acetamiprid és lambda-cihalotrin hatóanyagok kombinációja. Taglózó és felszívódó hatással egyaránt rendelkezik, repcében ősszel és tavasszal egyaránt alkalmazható rovarölő készítmény.

A repce virágzáskori védelmére ajánljuk a nappal is permetezhető KLARTAN 24 EW rovarölő szert, mely méhekre nem jelölésköteles, rezisztenciatörő készítményt.

Deszikkálás:

A BROMOTRIL 40 EC az a készítmény, ami a repce kíméletes és hatékony deszikkálására alkalmas. Használata során az állomány 5-6 nap alatt egyenletesen betakaríthatóvá válik, csökken a pergési veszteség, kedvezően hat az olajtartalomra, és elsodródás esetén nem tesz kárt a gabona- és kukoricatáblákban.

Hatásfokozás:

A repce erősen viaszos levelekkel rendelkezik, így a rovar és gombaölő szerek esetében, valamint deszikkálásnál a MICROBIO hatásfokozóként való használata nélkülözhetetlen a repce védelmében. Rugalmas eső-ellenálló filmréteget képezve ráragasztja a permetlevet a növényre, így tartós védelmet biztosít. Alkalmazásával a növényvédő szerek tökéletesebben keverednek. Elősegíti az egyenletes növényvédő szer fedettséget. 

Talajkondicionálás:

Az AQUARIUS egyedi, talajkondicionáló készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében. Alkalmazásával magasabb, fejlettebb állomány, hosszabb ideig tartó virágzás érhető el.