Overslaan en naar de inhoud gaan
Adama Talent App

Talentbewaring opstarten

29/11/2016
Adama Talent App

Op dit moment worden er door veel pootgoedtelers voorbereidingen getroffen om pootgoed in de Talentbewaring te kunnen zetten. Tijdig sorteren en kiemvrij in de bewaring plaatsen is daarbij van belang. Voor het hoogste rendement en beste resultaat dient de eerste toepassing van Talent voor 5 december te hebben plaatsgevonden.

Kiemlustig

We weten dat er een aantal rassen kiemlustiger zullen zijn dan normaal vanwege hogere temperaturen tijdens de teelt. Het is daarom van belang dat u een goede startdosering (25 ml per ton) gebruikt om te voorkomen dat de knollen voortijdig “los”komen. Als vuistregel geldt: 100 ml Talent in de eerste 4 weken toegepast geeft meeste rust in de bewaring.

Nieuwe rassen

Afgelopen jaar heeft Talent wederom zijn meerwaarde bewezen in de praktijk. Ook zijn er weer nieuwe rassen van verschillende handelshuizen onderzocht. In onze Talent-app vindt u een totaaloverzicht van alle rassen die 3 jaar of langer onderzocht zijn door handelshuizen op hun geschiktheid voor Talent-bewaring. In totaal staan er nu bijna 300 rassen in de app! Downloaden van de Talent-app kan gemakkelijk in de App Store.

Imazalil

Het toepassen van imazalil na het sorteren van uw pootgoedpartijen is van groot belang om bewaarziekten als Fusarium, Phoma en zilverschurft te voorkomen tijdens de opslag. De droge rooi-omstandigheden hebben gezorgd voor meer knolbeschadiging. Deze invalspoorten dienen het best beschermd te worden voor aantasting van bewaarziekten. Gebruik imazalil als verzekering in uw bewaring. Imazalil behandelde knollen mogen niet worden gebruikt voor dierlijke of menselijke consumptie. Overleg met uw handelshuis over toepassing van imazalil. Magnate en Potazil zijn Adama-producten met de werkzame stof imazalil.