Seguris Xtra

Fungicid cu 3 substanțe active pentru controlul eficient al bolilor la cultura de grâu

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

FORMULARE: SUSPENSIE CONCENTRATĂ (SC)

 

 

MOD DE ACȚIUNE : SEGURIS XTRA ® este un fungicid complex cu trei substanţe active care asigură un puternic efect de protecţie împotriva bolilor foliare la cereale.

Ciproconazol acţionează sistemic fiind translocat în plantă unde blochează sinteza ergosterolilor având efect preventiv şi curativ.

Azoxistrobin completează protecţia împotriva patogenilor şi contribuie la creşterea tolerantei faţă de factorii de stres prin efectul de înverzire.

Izopirazam, moleculă de ultimă generaţie, are în principal acţiune protectivă, datorită capacităţii substanţei active de a rămane pe suprafaţa plantei. Prin absorbţie şi transfer se obţin şi efecte curative datorită inhibării succinat-dehidrogenazei în respiraţia mitocondrială.

 

MOMENTUL APLICĂRII :

SEGURIS XTRA ® se aplică preventiv sau la apariţia primelor semne de infecţie. Se aplică de la formarea primului internod (BBCH 31) până la începutul înfloritului (BBCH 61). Se vor aplica maxim 2 tratamente pe sezon la un interval de minim 14 zile.

Durata eficacității este de 3-4 săptămâni.

Număr maxim de tratamente pe sezon: 2

Interval minim între tratamente: 14 zile

 

COMPATIBILITATE: SEGURIS XTRA ® este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor omologate în România. Înainte de utilizare efectuați un test pe cultura respectivă.

Grâu

Spectrul de combatere: Făinare (Erysiphe graminis), Rugina brună (Puccinia recondita), Septorioza (Septoria spp.), Sfâșierea frunzelor (Pyrenophora tritici-repentis)
Doza de aplicare: 0,5-1 l/ha

SUBSTANȚĂ ACTIVĂ

Ciproconazol 80 g/l + Azoxystrobin 100 g/l + Izopirazam 100 g/l

Formulare

SC (Suspensie concentrată)