Raport de dezvoltare sustenabila Aiprom

Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România a prezentat Raportul de Dezvoltare Sustenabilă , a cărui misiune este să îmbine grija pentru mediu cu rigorile de natură economică a agriculturii.

Sub motto-ul ”Cultivăm un viitor durabil”, scopul AIPROM constă în echilibrarea balanței dintre aplicarea responsabilă a produselor pentru protecția plantelor pentru o agricultură durabilă, respectarea sănătății utilizatorilor, cererea în continuă creștere și grija pentru mediul înconjurător.

Însuși Hernan Alejandro Mora, președintele asociației, spune că ”la AIPROM credem cu adevărat că pământul este «împrumutat de la generațiile viitoare», de aceea abordarea noastră îmbină” toate valorile enumerate anterior.

Pe termen lung, producătorii își propun ca toate eforturile să se îndrepte către conservarea resurselor și dezvoltarea unei agriculturi sustenabile pentru a face față acestor provocări.

De asemenea, pentru a diminua considerabil comerțul cu produse pentru protecția plantelor contrafăcute, AIPROM implementează un proiect în patru pași, la nivel european acestea atingând un nivel alarmant de peste 10%.