Zakeo Xtra

Xtra protecție pentru culturile tale

Ești pregătit să lupți pentru o recoltă bogată de cereale? Precum un boxer antrenat zilnic pentru performanță, Zakeo Xtra combate cu succes bolile la principalele culturi.

Zakeo Xtra este fungicidul cel mai utilizat de fermieri la nivel mondial. Aceasta se datorează în principal capacității deosebite de combatere a bolilor la un număr mare de culturi. În România, Zakeo Xtra este omologat la culturile de floarea-soarelui, cereale și rapiță, adică la principalele culturi ce se regăsesc în ferme.

Zakeo Xtra ajută fermierii în combaterea principalelor boli ale cerealelor:  septorioze, rugini, făinare, fuzarioze sau rincosporioză și sfâșierea frunzelor. La plantele oleaginoase (rapiță și floarea-soarelui), combate făinarea, sclerotinia, putregaiuri, phoma sau alternaria, cele mai comune, dar și cele mai dificile boli ce atacă aceste culturi.

Fungicid de calitate superioară, Zakeo Xtra prezintă un grad ridicat de sistemicitate. Atât substanța activă azoxistrobin, cât și triazolul ciproconazol sunt cele mai sistemice din grupele lor. Ambele substanțe active prezintă un grad ridicat atât de solubilitate, adică circulă rapid în interiorul plantei, cât și de lipofilicitate care ajută la pătrunderea rapidă prin membrane, în interiorul plantei tratate.

Pe lângă acest aspect, azoxistrobin are si un puternic efect de înverzire: menține planta mai mult timp verde, fapt care duce la o mai bună umplere a boabelor, pentru un timp mai îndelungat și deci producții mai mari.

Gradul ridicat de lipofilicitate, împreună cu aportul coformulanților de calitate, determină o rezistență la spălare foarte bună, nefiind afectat de ploile survenite după tratament.

Zakeo Xtra acționează atât preventiv cât și curativ, iar activitatea la nivelul organelor plantei este sistemică, translaminară și de contact. Acesta nu doar că are spectru larg de activitate și combatere de durată a bolilor dar ajută și la inhibarea germinării sporilor (spre deosebire de fungicidele care conțin doar triazoli), oferind siguranță pentru cultură.

Produsul are pe lângă activitate curativă de lungă durată și rezistență la spălare și efecte fiziologice pozitive asupra recoltei și indicilor de calitate. Zakeo Xtra crește eficacitatea utilizării apei și îmbunătățește asimilarea și utilizarea azotului, influențează producerea de clorofilă și alți pigmenți care produc efectul de înverzire, îmbunătățind foto-asimilarea de proteină și întârziind îmbătrânirea plantei.

Îmbătrânirea sau maturitatea plantei este un proces programat genetic reprezentând ultima fază de dezvoltare a plantei. Reducerea perioadei în care planta este verde în faza de maturare a boabelor determină reducerea mărimii și greutății boabelor. Fiecare zi în plus în care planta este verde aduce un spor de recoltă de peste 0,15 t/ha, precum și 0,2 kg/ha în cazul masei hectolitrice. Zakeo Xtra, doar prin efectul puternic de înverzire, poate aduce sporuri însemnate de recoltă.

La cereale, Zakeo Xtra poate fi aplicat atât în T1, cât și în T2. Pentru a profita din plin de capacitatea lui de prelungire a timpului în care planta este verde, se recomandă a fi aplicat în T2. La floarea-soarelui, se aplică în fenofaza de buton floral verde, iar la rapiță, de la începutul și până la mijlocul înfloritului.