Lot demonstrativ pentru protecția mărului - Fălticeni, Suceava

Ferma “Mărul argintiu” din bazinul pomicol Fălticeni, Suceava, a fost gazda evenimentului organizat de ADAMA în data de 15 Septembrie 2015. Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta o tehnologie de protecție eficientă, aplicată în livadă, dar și acela de a identifica problemele pomicultorilor din județ legate de o protecție optimă împotriva agenților patogeni.
La eveniment au fost prezenți pomicultori și reprezentanți ai distribuitorilor. Schema de tratament propusă de domnul Călin Baciu, director culturi horticole Adama,  și-a dovedit eficacitatea și în condițiile de cultură din această regiune. Produsele consacrate pe bază de captan au fost subiectul unei întregi dezbateri, fermierii participanți utilizând aceste produse în tehnologiile lor, cu rezultate foarte bune ani de-a rândul.
“Mărul argintiu” deține 50 de hectare de livadă, din care peste jumătate este livadă superintensivă de măr înființată în ultimii 7 ani. Afacerea de familie este într-o continuă expansiune, administratorii ei fiind mereu interesați de optimizarea tehnologiei folosite în fermă, motiv pentru care au dat curs colaborării cu Adama.
mar, livada, protectie, adama
adama, protectie mar