Mergi la conţinutul principal
director comercial si tehnic ADAMA Moldova

Sergiu Panuța noul Director Comercial și Tehnic ADAMA Moldova

Pe drumul succesului
director comercial si tehnic ADAMA Moldova

Începând cu luna martie 2023, Sergiu Panuța a fost promovat pe poziția de Director Comercial și Tehnic ADAMA pentru Republica Moldova.

Sergiu lucrează în cadrul companiei ADAMA de aproape 11 ani, fiind reprezentantul companiei în Republica Moldova din 2012 și având o experiență extinsă și complexă în agricultură de aproape 20 de ani. De-a lungul timpului, Sergiu Panuța a asigurat serviciile de consultanță tehnică și training de produs pentru fermieri și distribuitori.

Una dintre principalele sale responsabilități o reprezintă promovarea produselor și poziționarea companiei ADAMA printre cei mai importanți furnizori de pe piața de produse de uz fitosanitar din Republica Moldova. Sergiu Panuța asigură relația cu distribuitorii ADAMA, care se regăsesc  în top 10 companii furnizoare de inputuri pentru agricultură în Republica Moldova. 

Preocuparea sa constantă a fost să identifice problemele producătorilor agricoli în scopul asigurării unei eficiențe biologice și economice ridicate la aplicarea produselor de uz fitosanitar. În acest scop, s-a implicat în realizarea platformelor demonstrative, planificarea și asigurarea suportului necesar pentru îndeplinirea lucrărilor în cadrul acestora.

Totodată, Sergiu, alături de echipa ADAMA România organizează și susține evenimente în Republica Moldova. 

De altfel, activitatea lui Sergiu vizează toate aspectele specifice acestui business: comercial, tehnic, logistică, omologare și marketing.

Are o extinsă experiență academică în cadrul Universității Agrare de Stat de la Chișinău, al cărei absolvent este, specialitatea Protecția Plantelor. În anul 2000 și-a început cariera academică în calitate de asistent universitar, devenind lector Universitar în 2004, iar din 2013 își desfășoară activitatea în calitate de conferențiar universitar la catedra Protecția Plantelor. Sergiu este doctor în biologie. Preocupat de dezvoltarea personală, de-a lungul anilor Sergiu a continuat să studieze și să participe la programe de formare profesională și de perfecționare, la cursuri precum managementul echipei, tehnici de comunicare, tehnici de vânzare, metode participative de predare, psihologie și pedagogie, derulate în Republica Moldova sau în România. Este autor sau co-autor la peste 80 lucrări științifice și metodico-didactice.