Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Concordia 306 SE

Erbicid sistemic cu două substanțe active cu eficacitate confirmată
Combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate

concordia

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

MOD DE ACȚIUNE: Concordia 306 SE este un erbicid sistemic selectiv, desemnat pentru aplicarea în postemergență la culturile de porumb și sorg, pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene. Flora- sulam este o substanță activă aparținând unei grupe chimice (1,5 triazolo-pirimidin-sulfonanilide) cunoscută pentru inhibarea enzimei acetolactat sintază (ALS). Simptomele apar în primă fază în regiunea meristema- tică superioară a plantelor, sub formă de cloroză și necroză. Uscarea completă a buruienilor poate avea loc în 7-10 zile, în condiții pedoclimatice normale, dar poate dura până la 6-8 săptămâni în condiții mai puțin ideale. Acidul 2,4-D este un erbicid sistemic selectiv, de tip fenoxi. Acționează asupra procesului de creștere cauzând anomalii în structura buruienilor, conducând ulterior la necrozarea acestora. Este absorbit în special prin frunze și translocat către meristem.
 

RECOMANDĂRI DE APLICARE: Produsul CONCORDIA 306 SE se aplică postemergent, în primăvară, când atât cultura de interes, cât și buruienile sunt în faza activă de dezvoltare. Se aplică un singur tratament cu CONCORDIA 306 SE pe cultură și pe sezon. Momentul optim pentru aplicarea tratamentului este în faza de 3-5 frunze a culturii de interes, iar buruienile trebuie să nu depășească 20 cm. În timpul efectuării tratamentului, se va evita dispersarea soluției pe culturile învecinate. Cantitatea de soluție este de 250 – 400 L/ha, iar aplicarea se face uniform pe toată suprafața, cu mijloace terestre specifice erbicidării culturilor de câmp, bine reglate, în absența vântului. Eficacitatea produsului poate fi diminuată dacă tratamentul se aplică înainte de sau în timpul unei secete prelungite. Nu recomandăm efectuarea tratamentului la o temperatură exterioară sub 8 °C sau peste 25 °C, precum nici în condiții de îngheț.

COMPATIBILITATE: Produsul CONCORDIA 306 SE poate fi compatibil cu multe dintre pesticidele folosite în mod curent în Republica Moldova la culturile omologate. Nu amestecați niciodată produsele fără a consulta tabelele de compatibilitate și a efectua în prealabil teste de compatibilitate.

Culturi și doze omologate

Porumb, sorg

 

Spectru de combatere Doză
Buruieni dicotiledonate anuale și perene 0,4-0,6 l/ha