Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Kalif 360 CS

Protecție de lungă durată datorită formulării microîncapsulate
Erbicid sistemic preemergent pentru cultura de soia

Kalif 360 CS

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

MOD DE ACȚIUNE: Kalif 360 CS este un erbicid cu acțiune sistemică. Substanța activă Clomazonă aparține grupei chimice a isoxazilidonelor. Este absorbită atât prin rădăcini, cât și prin lăstari, se translocă prin xilem în plantă, acționând ca inhibitor al biosintezei carotenoidelor. Reducerea numărului de carotenoide conduce la atacul rapid al radicalilor liberi și la peroxidarea lipidelor. Lipsa carotenoidelor conduce, de asemenea, la distrugerea clorofilei, dând astfel frunzelor un aspect albicios sau alb, fenomen cunoscut și sub numele de cloroză. În final, buruienile mor ca rezultat al pierderii energiei. Aplicat conform dozelor recomandate și în condiții normale de climă, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.
 

RECOMANDĂRI DE APLICARE: Produsul Kalif 360 CS se folosește în preemergență pentru combaterea buruienilor mono- și dicotiledonate anuale (BBCH 00 – 05), la cultura de soia.
 

COMPATIBILITATE: Produsul Kalif 360 CS este compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar. Pentru orice alte amestecuri, consultați în mod obligatoriu instrucțiunile de utilizare ale produsului partener, iar înainte de utilizare efectuați teste pe o suprafață mică. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. Dispozitivul de agitare a soluției se va menține în funcțiune pe toată durata aplicării tratamentului.

Culturi și doze omologate

Soia

Spectru de combatere Doză
Buruieni mono- și dicotiledonate anuale 0,33 l/ha