Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Powertwin SC

Două moduri de acțiune într-un singur produs: radicular și foliar

Powertwin SC

Informații generale

Mod de acțiune
POWERTWIN SC este un erbicid recomandat a fi utilizat în postemergență, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale la cultura de sfeclă. POWERTWIN SC este o combinație de două substanțe, etofumesat 200 g/l + fenmedifam 200 g/l, total selectivă pentru culturile de sfeclă de zahăr. Cele două substanțe au acțiune complementară, etofumesat având absorbție radiculară la speciile dicotiledonate, iar fenmedifam fiind absorbit, în principal, la nivel foliar și împiedică fotosinteza la plantele sensibile.

Recomandări de aplicare
Se recomandă ca doza de POWERTWIN SC să se administreze fracționat, în 2 reprize, astfel:
Primul tratament cu doza de 2.0 l/ha, când buruienile sunt în faza cotiledonală;
Al doilea tratament cu doza de 2.0 l/ha, când buruienile din următorul val de creștere au ajuns la faza cotiledonală (reinfestare). Acest tratament nu se va face la mai puțin de 5 zile de la primul. Tratamentul nu se va face când temperatura exterioară depășește 21 °C și insolația este puternică.

Compatibilitate
Produsul POWERTWIN SC poate fi compatibil cu multe dintre erbicidele folosite în mod curent în Republica Moldova la cultura omologată. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Pentru mărirea spectrului de combatere se recomandă aplicarea împreună cu produsul Goltix 700 SC pe bază de metamitron.

Sfaturi pentru aplicare

Sfeclă de zahăr

Spectru de combatere Doză Stadiul de dezvoltare
Buruieni dicotiledonate

anuale
2 aplicări secvențiale

la doza de 2,0 l/ha
Primul tratament se aplică în faza de

cotiledoane a buruienilor, al doilea la

reinfestare, în aceeași fenofază