Mergi la conţinutul principal
Fungicide

MAXENTIS

Combinație unică de substanțe active cu eficiență dovedită. Protecție de lungă durată împotriva bolilor. Efect „stay green” pronunțat.

Maxentis

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

MOD DE ACȚIUNE: Azoxistrobin este o strobilurină cu un spectru larg de acțiune, cu efect antisporulant ,care inhibă creșterea, dezvoltarea și germinarea sporilor și a miceliului, fiind ideal folosită la începutul dezvoltării infecțiilor. Protioconazol aparține grupei chimice a triazolilor, având ca efect inhibarea biosintezei sterolilor și perturbarea structurii membranelor celulare. Protioconazolul acționează direct asupra hifelor miceliene și a germinării sporilor.

INSTRUCȚIUNI DE APLICARE: În cultura cerealelor, MAXENTIS se aplică de la alungirea paiului până la sfârșitul înfloritului (BBCH 30- 69). Alegerea momentului de aplicare a produsului se face la apariția primelor simptome. În cazul în care schema de tratament prevede două sau mai multe aplicări de fungicid, MAXENTIS se va aplica la apariția frunzei stindard (BBCH 39), datorită efectului „Stay green” oferit de prezența strobilurinei.
În cultura de rapiță, aplicarea produsului se face preventiv în stadii avansate pentru protecția inflorescenței, respectiv de la apariția butonilor florali până când 30% din silicve au ajuns la mărimea finală.

COMPATIBILITATE: Produsul MAXENTIS poate fi compatibil cu unele produsele folosite în mod curent în Republica Moldova la culturile omologate. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Modul de comportare a culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici. Evitați amestecarea în rezervor a unui număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creștere, după caz), care pot rezulta în soluții foarte concentrate, cu efecte antagonice sau fitotoxice.

Culturi și doze omologate

Grâu

Spectru de combatere Doză
Făinare (Erysiphe graminis), Septorioze (Septoria spp.), Rugina brună (Puccinia recondita) 0,8-1,0 l/ha

Rapiță

Spectru de combatere Doză
Alternarioză (Alternaria brassicae), Fomoză (Phoma lingam), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) 0,8-1,0 l/ha