Mergi la conţinutul principal
Fungicide

Soratel 250 EC

Substanță activă cu eficacitate dovedită, cel mai activ din grupa sa. Formulare revoluționară – Asorbital.

Default

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

MOD DE ACȚIUNE: SORATEL 250 EC este un fungicid sistemic ce se prezintă sub formă de concentrat emulsionabil, cu acțiune preventivă, curativă și eradicantă, ce se utilizează în combaterea bolilor cauzate de fungi.
Produsul conține substanța activă protioconazol ce apartine clasei trizolilor, manifestându-se ca,inhibitor al biosintezei sterolilor și al demetilării SBI-I.

INSTRUCȚIUNI DE APLICARE: Se recomandă utilizarea produsului la temperatura aerului peste 12°C. În timpul aplicării produsului, nu permiteți:
- formarea driftului și deplasarea soluției de lucru pe culturile învecinate;
- suprapunerea soluției de lucru pe marginile rândurilor de tratare și promontori.
Produsul trebuie aplicat folosind o mașină de tratat tractată sau autopropulsată.

COMPATIBILITATE: Produsul SORATEL 250 EC poate fi compatibil cu multe dintre produsele folosite în mod curent în Republica Moldova la culturile omologate. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici.

Culturi și doze omologate

Grâu de toamnă

Spectrul de combatere Doză Stadiul de aplicare
Septorioza grâului (Septoria tritici), Rugina galbenă , (Puccinia striiformis), Rugina brună (Puccinia recondita), Făinare (Erysiphe graminis) 0,8 l/ha (BBCH 30-69)

Rapiţă de toamnă

Spectrul de combatere Doză Stadiul de aplicare
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) 0,7 l/ha (BBCH 50-73)