Mergi la conţinutul principal
Implicit

Echipamentul individual de protecție pentru utilizatorii de produse de protecția plantelor

Informarea AIPROM cu privire la siguranța utilizatorilor de produse de protecție a plantelor
Implicit

Asociația Industriei de Protecție a Plantelor din România a trimis o informare cu privire la aplicația (http://ppe-info.eu/ro) dezvoltată de ECPA, European Crop Protection, referitoare la echipamentul individual de protecție.

Cum legislația pentru instruirea utilizatorului profesionist este încă în faza de pregătire, acest instrument răspunde nevoii de siguranță resimțită în domeniu.

Astfel, dacă pe etichetă există fraze de risc și siguranță sau de pericol și precauție ce indică utilizarea unui anume echipament de protecție, este recomandat să folosești instrucțiunile date.

În caz contrar, când nu sunt specificate măsuri de protecție, îmbrăcămintea de lucru necertificată este suficientă.

Dacă normele nu indică precis, atunci ai la îndemână instrumentul cu ajutorul căruia afli echipamentul de aplicare pentru a reduce la 0 probabilitate de contaminare cu produse pentru protecția plantelor.

Selectezi echipamentul pentru stropire, dezvoltarea culturii care determină o aplicare de jos în sus sau de sus în jos, tipul formulării: pulbere/solidă sau lichidă și dacă sistemul de transfer este închis. După selectarea acestor criterii afli care este îmbrăcămintea potrivită pentru amestecare și umplere, dar și pentru aplicare. Descarci recomandarea în format PDF sau o printezi.

Photo credits: ensia.com.