Mergi la conţinutul principal
UTF-8''MSI%20Protech%C2%AE%20de%20la%20ADAMA.jpg

MSI Protech® de la ADAMA - singurul fungicid multi-site pentru cereale împotriva apariției rezistenței

UTF-8''MSI%20Protech%C2%AE%20de%20la%20ADAMA.jpg

Pe fondul creșterii rezistenței la fungicidele cu mod de acțiune unic, specialiștii consideră că tehnologiile de protecție a plantelor trebuie să includă și fungicide multi-site, pentru a se asigura astfel o protecție adecvată a culturilor agricole împotriva bolilor și a prelungi eficacitatea produselor single-site.

Ca răspuns la această nevoie, ADAMA lansează MSI Protech® – singura tehnologie cu acțiune antifungică multi-site pentru cereale, care oferă un instrument superior de combatere a rezistenței speciilor de Septoria, în paralel cu creșterea eficacității produselor partenere.

Răspândirea rezistenței la fungicide – în special în cazul Septoriei – reprezintă o reală preocupare în rândul fermierilor din întreaga lume. MSI Protech® este eficient împotriva tuturor tulpinilor de Septoria – inclusiv împotriva tulpinilor multirezistente și tulpinilor CAR R, rezistente la SDHI. De fapt, acest nou tip de fungicid este singurul cu efect de întrerupere a rezistenței, care există astăzi pe piață.

Prin acțiunea multi-site, MSI Protech® întrerupe diviziunea celulară din nucleu, stopează producția de energie din mitocondrii și împiedică dezvoltarea celulară din membrane.

Compoziția chimică a acestei tehnologii noi, multi-site, oferă un mijloc excepțional de gestionare a rezistenței tuturor tulpinilor de Septoria, reducând, totodată, rezistența de tip DMI și SDHI și și diminuând semnificativ tulpinile multi-rezistente.

MSI Protech ® optimizează eficacitatea produselor de amestec, dublând durata de viață a substanțelor cu acțiune single-site. Acest lucru ajută la prevenirea apariției rezistenței la fungicide și oferă un control eficace asupra bolilor, maximizând potențialul de producție. Această tehnologie oferă o soluție pe care producătorii de cereale din întreaga lume o așteaptă de mult.

Începând cu acest an, ADAMA are în portofoliul său de produse pentru protecția culturii de grâu fungicidul PHOENIX®, un fungicid MSI Protech®.

PHOENIX® este un fungicid cu acțiune de contact multi-site, acționând simultan ca inhibitor al agenților patogeni prin multiple căi biochimice.

PHOENIX® conține 500 g/l folpet, substanță activă cu acțiune preventivă de contact. Folpet împiedică instalarea infecțiilor la suprafața organelor tratate prin inhibarea germinației sporilor și creșterea tubului germinativ, prin procesul biochimic de blocare a metabolismului celular al respirației ciupercilor sensibile.

PHOENIX® se aplică la grâu de la începutul alungirii tulpinii până la începutul înfloritului (BBCH 30 – 59).

Folosit în tehnologiile care conțin produse din grupa triazolilor, PHOENIX® întrerupe ciclul de triazoli, deoarece substanța activă folpet este o substanță activă din clasa chimică Phthalimide.

PHOENIX® se poate aplica în amestec cu Leander 750 EC la cultura de grâu.

Alege PHOENIX® pentru protecția culturii încă din T0, pentru eliminarea rezistențelor dezvoltate de Septoria tritici cu ajutorul modului său de acțiune multi-site și pentru că este partenerul ideal în completarea și îmbunătățirea tratamentelor.