Mergi la conţinutul principal
Implicit

Noi metode ADAMA de combatere a buruienilor pentru fermierii din Moldova

Implicit

Floarea soarelui este una dintre cele mai importante culturi pentru fermierii moldoveni, care asigură un profit relativ rapid. Sensibilă la concurența buruienilor, în special în primele faze de dezvoltare, floarea soarelui poate pierde până la 50% din potențialul său de producție.

Controlul asupra acestui proces poate fi realizat doar prin implementarea unui sistem de combatere integrată, dintre care metoda chimică prezintă un rol important.

Numărul unu pe plan mondial în soluții fitosanitare off-patent Adama, vine și în acest an să completeze gama erbicidelor din dotarea fermierilor moldoveni. Specialiștii de la această companie, prezentă în Moldova de peste două decenii, oferă una dintre cele mai eficiente metode de combatere existente pe piață - erbicidul SALTUS 80 SL. Practic, este una din soluțiile care prezintă eficiență biologică de peste 95% în combaterea buruienilor, problemă din acestă cultură, menită să asigure performanțe companiilor agricole din Moldova.

SALTUS 80 SL este un erbicid specific pentru hibrizii de floarea-soarelui cu rezistență genetică la Imozamox, cu combatere printr-o singură aplicare a unui spectru complet de buruieni. Este una din cele mai eficiente metode existente pentru combaterea lupoaiei de diferite rase (A, B, C, D, E, F, G).

Efectul SALTUS 80 SL începe să se observe la 3-7 zile după aplicare, erbicidul aplicându-se în perioada de vegetație, în faza de 4-6 frunze, eficiența înaltă a acestuia asigurându-se anume în faza initială de creștere a buruienilor.

SALTUS 80 SL asigură un control deplin asupra buruienilor pe parcursul întregii perioade de vegetație, are acțiune de contact și sistemică, iar datorită activității reziduale la nivelul solului, produsul asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire și a unui nou val de buruieni.

Buruienile se usucă la 7-14 zile după aplicare, iar în plantă substanța activă este preluată până la nivelul zonelor de creștere, unde blochează sinteza aminoacizilor responsabili de creșterea și diviziunea celulară. În condiții de secetă, după recoltarea culturii de floarea soarelui, care a fost tratată cu IMI/Saltus, este necesară prelucrarea adâncă a solului.

Erbicidul SALTUS 80 SL va păstra câmpurile curate de buruieni pentru o perioadă îndelungată, astfel toate resursele din sol fiind disponibile doar plantelor de floarea-soarelui, fiind îndreptate către un singur scop - recolte înalte și de calitate. Informează-te despre acțiunea și metodologia de aplicare a erbicidului SALTUS 80 SL la cel mai apropiat distribuitor sau reprezentant Adama.