Ugrás a tartalomra
adama

Burgonya Növényvédelme

Burgonya növényvédelmi naptára
adama

Gyomirtás: 

Az AGIL 100 EC megbízható védelmet jelent az egyéves és évelő fűféle gyomok ellen. Dózisa a problémát jelentő egyszikűek típusától és fejlettségétől függően 0,4-1,2 l/ha. Kétszikű növényekre rendkívül szelektív. Más növényvédő szerrel egy menetben nem javasoljuk kombinálni.
A MISTRAL hatásspektruma rendkívül széles, elsősorban a magról kelő kétszikűeket irtja. Preemergensen a végleges bakhátak kialakítása után kell kipermetezni a talaj kötöttség és humusztartalom függvényében 0,8-1,2 kg/ha dózisban. A hatás kifejtéséhez 10-20 mm bemosó csapadék szükséges. Posztemergensen 10 cm-es hajtáshosszig lehet a kezelést elvégezni. Engedélyezett egyszikűirtókkal kombinálható.
A RACER a végleges bakhátak kialakítása után, a burgonya kelése előtt 2,0-2,2 l/ha dózisban kell kipermetezni. A hatás kifejtéséhez 2 héten belül 5-10 mm bemosó csapadék szükséges.

Gombavédelem:

NORDOX 75 WG: burgonyavész és alternáriás betegség ellen, 0,8-2,0 kg/ha dózisban. A védekezést lehetőleg megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor el kell végezni, majd 8-12 naponta megismételni.

Rovarvédelem:

A burgonyában károsító, vírusterjesztő levéltetvek ellen alkalmazható készítmény a LAMDEX EXTRA, az első kolóniák megjelenésekor.

Hatásfokozás:

MICROBIO a gomba- és rovarölő szerek ideális hatékonyság növelő készítménye. Használatával jelentősen nő az esőállóság, egyenletesebb lesz a növényvédő szerek fedettsége. Kijuttatás után rugalmas filmréteget képez a növények felületén.