Ugrás a tartalomra
adama

Cseresznye, meggy Növényvédelme

Cseresznye, meggy növényvédelmi naptára
adama

Gombavédelem:

A NORDOX 75 WG a legnagyobb hatóanyag-tartalmú, kiváló tapadó képességű, vörös színű rézkészítmény, ami egyedülálló hatékonyságot nyújt a gombás és baktériumos eredetű betegségek ellen. Baktériumos és gombás eredetű ágelhalások, kéregnekrózisok, tafrinás levélfodrosodás, levéllyukacsosodás és levélfoltosságok ellen megelőző jelleggel, rügyfakadástól a virágbimbók megjelenéséig alacsonyabb permetlé koncentrációval célszerű védekezni. Vegetáción kívül, lombhullástól rügypattanásig lemosó permetezés formájában a magasabb dózist javasolt kijuttatni.
A MERPAN 80 WDG virágzásban is használható kontakt hatású gombaölő szer, ami ideális kombinációs partnere a felszívódó gombaölő készítményeknek. Használatával csökken a rezisztencia kialakulásának veszélye. A Merpan 80 WDG granulátum egyedülálló tulajdonsága, hogy nem porzik, gyorsan és tökéletesen oldódik. Moníliás hajtás és virágszáradás ellen virágzás elején kezdjük a védekezést, majd erős fertőzés esetén fővirágzásban és sziromhulláskor ismételjük meg.

Meggyben antraknózis ellen a kezeléseket a gyümölcsnövekedés kezdeti időszakára kell időzíteni. Zöldborsó nagyságú gyümölcsállapotig 1-2 alkalommal szükséges permetezni.

Őszibarackban a tafrinás levélfodrosodás ellen a védekezéseket rügyfakadáskor kell elkezdeni, és a fertőzési viszonyoktól függően 8-10 naponként megismételni. Csonthéjasokban tavasszal alacsony hőmérséklet kialakulása idején a levéllyukacsosodás ellen is megfelelő védelmet nyújt.

Rovarvédelem:

Almamolyok, aknázó molyok és sodrómolyok kártétele ellen alkalmazható a taglózó hatású LAMDEX EXTRA. Alkalmazásánál vegyük figyelembe, hogy méhekre mérsékelten veszélyes.
Őszibarackban levéltetvek ellen alkalmazható, méhekre nem jelölésköteles készítmény a PIRIMOR 50 WG.
A két termék elérhető a PIRIDEX csomag részeként.

Hatásfokozás:

A MICROBIO a csonthéjasok növényvédő szereinek ideális hatásfokozója. Tökéletes fedettséget biztosít a permetcseppek felületi feszültségének csökkentésével, és tartós védelmet eredményez a rugalmas, növénnyel együtt növő vegyszerfilm létrehozásával. Elősegíti a szisztemikus növényvédő szerek és lombtrágyák felszívódását. Növeli a permetezés biztonságát, mert percek alatt esőállóvá teszi a kijuttatott szereket.