Ugrás a tartalomra
adama

Kukorica Növényvédelme

Kukorica növényvédelmi naptára
adama

Gyomirtás: 

Az elmúlt évek szélsőséges időjárási tapasztalatai alapján a kukorica gyomirtás kulcsa egy rugalmasan időzíthető, kombinált hatóanyagú, széles hatásspektrumú gyomirtó készítmény. Ezeket a kívánalmakat egyesíti magában a MESO TRIO és a COLTRANE PACK (COLTRANE + NICOGAN), amely három hatóanyag kombinációja, ezáltal rezisztenciatörő, a kukorica 6 leveles állapotáig kijuttatható. Magról kelő és évelő egyszikűek és magról kelő kétszikűek ellen kitűnő megoldás. A kultúrnövényre nézve a hatóanyagok szelektivitása kiváló. A három jól ismert hatóanyag révén egy egyszerű, biztonságos, mégis modern megoldás a kukorica gyomirtásban. A tökéletes gyomirtó hatás érdekében hatásfokozó alkalmazása szükséges.

Erős egyszikű fertőzés esetén ACTIVUS 400 SC alkalmazása javasolt.

Rovarvédelem: 

A kukoricabogár, kukoricamoly és bagolylepke hernyói ellen alkalmazható készítményünk a taglózó hatású LAMDEX EXTRA.

A BLADE acetamiprid és lambda-cihalotrin hatóanyagok kombinációja. A két hatóanyag egymás hatását erősíti és kiegészíti. Taglózó és felszívódó hatással egyaránt rendelkező, méhkímélő technológiával kijuttatható rovarölő készítmény.

Hatásfokozás:

Az erősen viaszos levelekkel rendelkező gyomnövények esetén a MICROBIO hatásfokozóként való használata nélkülözhetetlen. Rugalmas eső-ellenálló filmréteget képezve ráragasztja a permetlevet a gyomnövényre, ezáltal biztosítva a hatóanyagok minél nagyobb mértékű akkumulációját. Alkalmazásával a növényvédő szerek tökéletesebben keverednek. Elősegíti az egyenletes növényvédő szer fedettséget.

Talajkondícionálás:

Az AQUARIUS egyedi, talajkondicionáló készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében. Alkalmazásával magasabb, fejlettebb állomány, hosszabb ideig tartó virágzás érhető el.