Ugrás a tartalomra
adama

Napraforgó Növényvédelme

Napraforgó növényvédelmi naptára
adama

Gyomirtás: 

A RACER hazánkban a napraforgó termesztés meghatározó gyomirtó szere. Helyzeti szelektivitással rendelkezik a napraforgóra, gyomirtó hatása pedig kiterjed a legnehezebben irtható kétszikű gyomokra is (pl. parlagfű). A bemosó csapadék hiányának kiküszöbölésére talajba dolgozható (ppi), és preemergensen is használható.

DURACER: a kombináció a napraforgóban előforduló legfontosabb magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen hatékony.

Az AGIL 100 EC valamennyi fűféle gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. Dózisát a kiirtandó fűfélék típusa és fejlettsége alapján kell megválasztani.

A SUNSET nem csak az egyszikűek elleni hatékonyságot biztosítja, hanem kétszikű gyomnövények ellen is ideális választás.

A FOX DUO kombináció alacsony hőmérsékleten is biztos védelmet nyújt a napraforgóban előforduló egy- és kétszikű gyomnövények ellen. A bifenox hatóanyag a talaj felszínén vékony bevonatot képez, megakadályozva a későn csírázó növények megjelenését.

Gombavédelem:

A MIRADOR SUPREME a napraforgó szár-, levél- és tányérbetegségei ellen a magyar piacon egyik leggyakrabban alkalmazott, kiemelkedő hatékonyságú készítmény. Hatóanyagai révén fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik, ezáltal a kezelés rugalmasan időzíthető. Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenálló-képességét.

Rovarvédelem:

A napraforgót károsító levéltetvek és poloskák elleni védekezés kiváló eszköze a KLARTAN. A védekezést az első levéltetű kolóniák megjelenésekor célszerű elkezdeni, illetve a mezei poloska imágók elleni védekezéssel megakadályozható a tojásrakás és a kártevők nagymértékű felszaporodása. Ajánlatunk a LAMDEX EXTRA levéltetű, poloska és bagoly-lepke elleni védelemre, illetve erős levéltetű fertőzöttség esetén PIRIMOR 50 WG (PIRIDEX csomag).

Talajkondícionálás:

Az AQUARIUS egyedi, talajkondicionáló készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében. Alkalmazásával magasabb, fejlettebb állomány, hosszabb ideig tartó virágzás érhető el.