Ugrás a tartalomra
adama

Napraforgó Növényvédelme

Napraforgó növényvédelmi naptára
adama

FOX DUO gyűjtőcsomag biztos védelmet nyújt a napraforgóban előforduló egy- és kétszikű gyomnövények ellen. Bifenox hatóanyagának köszönhetően filmréteget képez a talaj felszínén, megakadályozva ezáltal a későn csírázó gyomnövények megjelenését. A SUNSET gyomirtó szer ideális választás a magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen IMI rezisztens napraforgóban. A RACER hazánkban a napraforgó termesztés meghatározó gyomirtó szere. Helyzeti szelektivitással rendelkezik a napraforgóra, gyomirtó hatása pedig kiterjed a legnehezebben irtható kétszikű gyomokra is (pl. parlagfű). A bemosó csapadék hiányának kiküszöbölésére talajba dolgozható (ppi), és preemergensen is használható. DURACER: a kombináció a napraforgóban előforduló legfontosabb magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen hatékony.

A MIRADOR SUPREME azoxistrobin és difenokonazol hatóanyagai révén fertőzést megelőző és gyógyító hatással is rendelkezik. Zöldítő hatása által pozitívan hat a termésképzésre, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenálló képességét.

A napraforgót károsító levéltetvek és poloskák elleni védekezés kiváló eszköze a KLARTAN 24 EW. Ajánlatunk a LAMDEX EXTRA levéltetű, poloska és bagolylepke elleni védelemre, illetve erős levéltetű fertőzöttség esetén PIRIMOR 50 WG (PIRIDEX csomag).

Az EXELGROW serkenti a fiatal növényi részek tápanyagforgalmát, növeli a kultúrnövény betegségekkel, illetve stresszel szembeni ellenállóképességet.