Ugrás a tartalomra
sumflower

Megbízható megoldás a napraforgó gyomirtására: RACER!

2024
sumflower

A gyomirtás kulcsfontosságú szerepet tölt be a napraforgó növényvédelmében, a kultúrnövény különösen érzékeny a korai gyomnövények jelenlétére, amíg el nem éri a 6-8 leveles állapotot. 

A vetés után, kelés előtt végzett preemergens kezelések biztosítják a napraforgó zavartalan kezdeti fejlődését, amelyre az ADAMA Hungary Zrt. egy jól ismert hatóanyag (flurokloridion) tartalmú gyomirtó készítményt, a RACER-t ajánlja, mely hatékonyan pusztítja el a kultúrnövényt károsító gyomnövényeket. 

Érzékeny gyomnövények: parlagfű, disznóparéj-félék, selyemmályva, libatopfélék, gyakori gombvirág, ragadós galaj, ebszíkfű, keserűfű-félék, repcsényretek, veronika-fajok, vadrepce, tyúkhúr.

1. kép Racer-el kezelt terület

2. kép kezeletlen kontroll

Az alap gyomirtó készítmények közül egyedülálló megoldást kínál kombinációban s-metolaklórral (DuRacer). A kereskedelmi gyűjtőcsomag komplett védelmet nyújt a kultúrában előforduló magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények, köztük a parlagfű ellen is. A DuRacer hosszú hatástartama mellett az egyik legszelektívebb kombináció, így még extrém időjárási körülmények között is biztonságos megoldást jelent a napraforgó alap gyomirtására.

A Racer gyomirtó szerrel a napraforgó termesztők hatékonyan védekezhetnek a gyomnövények ellen, így biztosíthatják a kultúrnövény optimális fejlődését és terméshozamát.