Ugrás a tartalomra
adama

Mirador Supreme a kalászosok védelmében

2024
adama

Az átlagosnál melegebb időjárás volt jellemző az elmúlt időszakban, melynek következtében a vegetáció 3-4 héttel előrébb jár az ilyenkor megszokottnál. A korokozó gombák felszaporodásának adottak a kedvező körülmények. 

A fertőzések megakadályozása érdekében aktuálissá válhat a fungicides kezelés, mivel a korokozók elleni védelem legfontosabb időszaka kalászosok esetében a zászlóslevél kialakulásának fázisa. A jól fejlett állományokban levélfoltosság, lisztharmat már megfigyelhető és helyenként a rozsda is megjelent.

 
Az ADAMA Hungary Zrt. kínálatában szereplő széles hatásspektrummal rendelkező Mirador Supreme biztos megoldást jelent a kalászos gabonák védelmére.

A Mirador Supreme eltérő hatásmechanizmusú, felszívódó hatóanyagokat (125 g/l azoxistrobin + 125 g/l difenokonazol) tartalmazó gombaölő szer, melynek állományvédelmi dózisa 1 l/ha. A két hatóanyag együttesen képes megakadályozni a gombabetegségek elszaporodását és tovább terjedését a növényben. Fungicid hatása mellett a növényekben kedvező élettani változásokat idéz elő.  Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, fokozódik a tápanyagfelvétel.

Búzában (őszi, tavaszi), tritikáléban, rozsban egy szárcsomós állapottól (BBCH 31) virágzás végéig (BBCH 69) lehet kijuttatni, zab esetében pedig szárba indulástól (BBCH 30) kalászhányás végéig (BBCH 59), évenként maximum egyszer. 

A megfelelő minőségű és mennyiségű termés elérése érdekében válassza a Mirador Supreme gombaölő szert és fékezze meg időben a kórokozó gombák tovább terjedését!

További információkért keresse területi kollégáinkat!