Ugrás a tartalomra
adama

Szója Növényvédelme

Szója növényvédelmi naptára
adama

Gyomirtás: 

A MISTRAL a magról kelő gyomnövények ellen hatékony. 1,0 %-nál magasabb szerves anyag tartalmú talajokon alkalmazható a kultúrnövény vetése után, kelése előtt.
AGIL 100 EC megbízható védelmet jelent az egyéves és évelő fűféle gyomok ellen. Levélherbicid, alkalmazása a gyomok kelése után javasolt. Dózisa a problémát jelentő egyszikűek típusától és fejlettségétől függően 0,4-1,2 l/ha. Kétszikű növényekre rendkívül szelektív. Permetezési segédanyagot tartalmaz, ezért kijuttatása önmagában javasolt.
A SUNSET széles hatástartammal rendelkező imazamox hatóanyagú készítmény. Kiváló védelmet nyújt a legfontosabb kétszikű gyomok, különösen az egynyári szélfű, és a bojtorján szerbtövis ellen. Kombinációban alkalmazva hatékonysága a gyomok ellen növelhető.

Gombavédelem:

A NORDOX 75 WG kontakt hatású, megbízható réz készítmény baktériumos betegségek, rozsda, aszkohita, peronoszpóra ellen. Szabadforgalmú, ökogazdálkodásban felhasználható. A védekezést lehetőleg megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor el kell végezni.

Hatásfokozás:

MICROBIO a gomba- és rovarölő szerek ideális hatékonyság növelő készítménye. Használatával jelentősen nő az esőállóság, egyenletesebb lesz a növényvédő szerek fedettsége. Kijuttatás után rugalmas filmréteget képez a növények felületén. 

Talajkondícionálás:

Az AQUARIUS egyedi, talajkondicionáló készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében. Alkalmazásával magasabb, fejlettebb állomány, hosszabb ideig tartó virágzás érhető el.