Ugrás a tartalomra
adama

Szőlő Növényvédelme

Szőlő növényvédelmi naptára
adama

Gombavédelem:

A SANVINO kifejezetten peronoszpóra fertőzés ellen alkalmazható új, egyedi összetételű gombaölő szer. Két eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmaz. Az amiszulbróm gátolja a mitokondriális sejtlégzést a gomba minden fejlődési szakaszában, továbbá spóraölő hatással rendelkezik. A hatóanyag kontakt és mélyhatású, a növény levelén gyorsan bejutva a szövet mélyebb rétegeiben deponálódik, jelenléte és aktivizálódása innen folyamatos. A termék másik hatóanyaga a folpet, mely kontakt hatású, a gomba spóra csírázást gátolja.
A NORDOX 75 WG a legnagyobb hatóanyag-tartalmú, kiváló tapadó képességű, vörös színű rézkészítmény, ami egyedülálló hatékonyságot nyújt a szőlőperonoszpóra és szőlőorbánc ellen. Fürtzáródás időszakában kedvezően befolyásolja a szürkepenész elleni védekezések eredményességét. A kezeléseket 20 cm-es hajtáshossztól javasoljuk megkezdeni, a fertőzési nyomástól függően 7-14 naponta.
A FOLPAN 80 WDG a jelentősebb kórokozók (peronoszpóra, szürkepenész, szőlőorbánc, vessző- és karelhalás) ellen, a rezisztencia kialakulásának veszélye nélkül használható kontakt hatású gombaölő szer.

Rovarvédelem:

Szőlőmolyok kártétele ellen alkalmazható a taglózó hatású LAMDEX EXTRA. Alkalmazásánál figyelembe kell venni, hogy méhekre mérsékelten veszélyes. A szőlő kultúrákban kártételt okozó molyok ellen, szexferomon csapdás előrejelzés alapján, a lárvák tömeges kelése idején elvégzett KLARTAN-os kezelés hatékony megoldás. A rezisztencia kialakulásának elkerüléséhez azonban figyeljünk a szerek rotációjára és egy tenyészidőszak alatt maximum kétszer alkalmazzuk a terméket!

Hatásfokozás: 

A MICROBIO tökéletes fedettséget biztosít a permetcseppek felületi feszültségének csökkentésével, és tartós védelmet ad a rugalmas vegyszerfilm létrehozásával. Elősegíti a szisztemikus növényvédő szerek és lombtrágyák felszívódását. Növeli a permetezés biztonságát, mert percek alatt esőállóvá teszi a kijuttatott szereket.