Hyppää pääsisältöön
Rikkakasvien torjunta

Cleave

Leveälehtisten rikkakasvien laajaan torjuntaan

Cleave can

General Info

Cleave on hyvin laajatehoinen rikkakasviaine, jota voidaan käyttää yksinään tai tankkiseoksissa.

  • Erittäin hyvä teho kierumataraan
  • Nopeasti vaikuttava ja sisävaikutteinen
  • Laaja käyttöalue

Käyttöalue

Cleave on hyväksytty leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan viljoilta, heinien siemenviljelyksiltä, laitumilta ja nurmilta. Viljelykasvikohtaiset tiedot löytyvät alempaa.

Vaikutustapa

Cleave on sisävaikutteinen rikkakasviaine kaksisirkkaisten rikkakasvien torjuntaan. Cleaven tehoaineet ovat florasulami, joka on ALS-estäjä, sekä auksiinivaikutteinen fluroksipyyri. Cleave imeytyy torjuttavaan kasviin pääosin lehdistä. Herkemmillä rikkakasvilajeilla vaikutus on yleensä nähtävissä 1–2 vuorokauden kuluessa käsittelyn jälkeen. Rikkakasvien kasvu lakkaa, ja ne kuihtuvat 3–4 viikkoa käsittelystä.

Huomioitavaa

  • Paras teho saavutetaan, kun rikkakasvit ovat kasvussa ja lämpötila on yli 5 °C
  • Yöpakkasia ei saisi olla välittömästi ennen käsittelyä tai käsittelyn jälkeen
  • Cleaven sateenkesto on 1 tunti

 

Käyttää

Syysviljat

Käyttömäärä: 1,0–1,2 l/ha

Cleave on rekisteröity leveälehtisten rikkakasvien kevättorjuntaan syysviljoilta. Cleavea voidaan käyttää sivuversojen muodostumisen alusta lippulehden tupen turpoamiseen saakka (DC 20–45).

Nurmet, laitumet ja heinän siemenviljelykset

Käyttömäärä: 1,3–1,8 l/ha

Cleavea voidaan käyttää nurmilla ja laitumilla, joiden kasvusto koostuu seuraavista lajeista: italianraiheinä, nurminata, ruokonata, timotei tai koiranheinä. Sitä voidaan käyttää myös raiheinien, punanadan ja niittynurmikan siemenviljelyksillä. Cleavea ei saa käyttää nurmilla, joilla on apilaa, sinimailasta tai muita palkokasveja. Cleavea voidaan käyttää sivuversojen muodostumisen alusta lippulehden tupen turpoamiseen saakka (DC 20–45). Laitumilla ja nurmilla Cleaven varoaika on 14 vuorokautta.

Kevätviljat

Käyttömäärä: 0,8–1,0 l/ha

Cleave on rekisteröity leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan kevätviljoilta. Cleavea voidaan käyttää sivuversojen muodostumisen alusta lippulehden tupen turpoamiseen saakka (DC 20–45).