Hyppää pääsisältöön
Rikkakasvien torjunta

Metro

Metro Packging

Tiedot

Peruna:

Viljelys ruiskutetaan istutuksen jälkeen ennen perunan taimelle tuloa tai perunan nuorella taimiasteella viimeistään, kun perunan taimet ovat 5 - 6 cm korkeita. Jaettu käyttö on paikallaan, kun pellossa on valvattia ja pähkämöä sekä kosteilla ja multavilla mailla. Tällöin pesäkekäsittely valvatin ja pähkämön torjumiseksi tehdään perunan ollessa n. 10 cm korkea. Rikkakasvien taimettumisen jälkeen ruiskutettaessa, kun ruiskutussää on kuiva tai kun pellossa on runsaasti valvattia, pähkämöä, mataraa, peippiä ja kiertotatarta, voidaan ruiskutusnesteeseen tehon parantamiseksi lisätä Sunoco 11 E/3 -öljyä 2 - 3 L/ha.SUOMI

Käytettäessä valmistetta 0.2 kg/ha rikkakasvien taimettumisen jälkeen, on ruiskutusnesteeseen sekoitettava Sunoco 11 E/3 -öljyä 2 - 3 L/ha. Tätä seosta käytetään vain erittäin edullisissa torjuntaolosuhteissa.

Tankkiseoksessa Titus 25DF -valmisteen kanssa on valmisteen käyttömäärä 0.15-0.2 kg/ha (Sito Plus -kiinnitettä lisätään 0.2 L/ha).

Vettä käytetään 150 - 300 L/ha.

Porkkana:

Käytetään viimeistään 3 päivää ennen porkkanan taimettumista ja/tai kun porkkanassa on vähintään 2 kasvulehteä. Osittain puutteellisen rikkakasvitehon vuoksi käytetään yleensä torjuntaohjelmissa muiden rikkakasvihävitteiden kanssa. Voidaan käyttää tankkiseoksena Afalon-nesteen tai Fenixin kanssa.Käyttömäärä yksinään 0.075-0.15 kg/ha. Käsittely voidaan jakaa useaan ruiskutuskertaan, mutta kokonaiskäyttömäärä ei saa ylittää 0.15 kg/ha.

Tankkiseoksissa suurin sallittu käyttömäärä yhdellä ruiskutuskerralla on 0.075 kg/ha.Vettä käytetään 150 - 300 L/ha.

Herne:

Ilman palkoja korjattava herne:Voidaan käyttää puolilehdettömillä ja lehdettömillä ruoka-, siemen- ja rehuhernelajikkeilla sekä elintarviketeollisuuden sopimusviljelyksillä kestäviksi todetuilla lajikkeilla. Kasvusto ruiskutetaan herneen ollessa 5 - 10 cm.Käyttömäärä: 0.2 - 0.4 kg/ha, vesimäärä 300 L/ha.Ruiskutettaessa tankkiseoksena jonkin muun herneelle hyväksytyn valmisteen kanssa, on Metron käyttömäärä 0.2 kg/ha. Herneellä ei saa käyttää Sunoco 11 E/3 -öljyä eikä tankkiseoksessa valikoivia juolavehnän kasvinsuojeluaineita.Palkoineen korjattava herne:Käytetään joko ennen herneen taimettumista tai herneen ollessa 5-10 cm. Voidaan käyttää myös harsokatteen alla kasvatettavalla herneellä. Harso poistetaan ruiskutuksen ajaksi, mieluiten jo vuorokautta ennen ruiskutusta. Ennen herneen taimettumista voidaan ruiskuttaa tankkiseoksena Fenix-valmisteen kanssa. (Fenixin käyttömäärä seoksessa 1,5-2,0 L/ha.).

Metron käyttömäärä on yksinään 0,075-0,1 kg/ha ja tankkiseoksessa 0,05-0,075 kg/ha.

Kumina:

Kuminalla siemenrikkakasvien torjunta tehdään yleensä kylvökeväänä muilla rikkakasvihävitteillä. Metroa voidaan käyttää kylvövuonna loppukesällä, elo-syyskuussa taimettuvan teho saunakukkaan saadaan juuri sen taimettuessa. Tällöin kuminan taimissa tulee olla vähintään viisi kasvulehteä ja kasvuston tulee olla vähintään 10 cm korkea, terve ja hyvässä kasvussa.

Käyttömäärä on 0,075-0,1 kg/ha. Ei saa sekoittaa muihin rikkakasvihävitteisiin.