SCAPA de ambalaje!

Ce este SCAPA?

Sistemul de Colectare a Deșeurilor de Ambalaje de Pesticide al AIPROM – SCAPA este un proiect al Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România – AIPROM. Începând cu anul 2008, Campania de colectare a ambalajelor din Plastic/ Metal/ Hârtie provenite de la PPP se desfășoară la nivel național sub sloganul “SCAPA de ambalaje!”. În fiecare an se organizează două campanii de colectare naționale, în lunile mai-iunie și octombrie-noiembrie, la sediile Centrelor de Colectare selectate.

SCAPA este Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM, un mecanism de colectare, transport și valorificare a deșeurilor provenite de la ambalajele din Plastic / Metal / Hârtie provenite de la produsele de protecția plantelor (PPP) importate sau produse în România.

Toate serviciile de colectare prin SCAPA sunt gratuite atât pentru fermieri cât și pentru distribuitorii produselor, cu respectarea strictă a Condițiilor de Preluare ale sistemului.

SCAPA preia gratuit de la utilizatori numai ambalajele de plastic ș i metal decontaminate prin triplă clătire, golite de conținut, uscate, curate, atent păstrate, găurite - astfel încat să devină inutilizabile, însă fără a le deteriora etichetele şi cu capacele separate de ambalaje.

Acestea trebuie puse în sacii special destinaţi colectării de către SCAPA. Ambalajele de hârtie/carton, saci sau cutii, vor trebui să fie curățate și compactate.

Implementarea SCAPA este organizată și susținută financiar în mod integral de către companiile membre AIPROM și oricare alte companii importatoare sau producătoare de PPP care vor dori să adere la sistem.

Pentru mai multe detalii puteti accesa  pagina de internet a programului SCAPA.