Hoppa till huvudinnehåll
Renkavle i fält

Så får du en säker och effektiv bekämpning av ört- och gräsogräs

Kombinationen av ört- och gräsogräs i fält kan vara en utmaning när det gäller ogräsbekämpning. Med varmare höstar finns risk för att ogräsen växer sig stora bli svårbehandlade. Med vårt ogräsmedel Timeline FX får du en färdigformulerad ört- och gräsogräsprodukt hanterar även större plantor av gräsogräs och säkerställer grödans skördepotential som annars riskeras av ogräsen i fält.
Renkavle i fält

Goda erfarenheter från fält under 2023
Filip Nilsson driver växtodlingsföretag på Västergården som ligger mellan Kristianstad och Lund. – Jag har stora problem med Åkerven på vissa av fält. Jag behandlade med Timeline FX och såg goda effekter även på större plantor. – Även hönshirs är ett växande problem säger Filip, men även där såg vi fina effekter. 

Jag tycker det är skönt med ett färdigblandat ogräsmedel och att Timeline fungerar som resistentbrytare fortsätter FIlip. 

Timeline FX förebygger resistensproblem
Problemet med ALS-resistent åkerven är inte bara ett sydligt problem utan finns även upp till Mälardalen. Det är viktigt att växla substanser och där tillför Timeline FX med den aktiva substansen, pinoxaden säger Niclas sjöhom, Agronomy support manager på Adama. ALS-resistent åkerven hanterades i både fält och försök och flera demos mot rajgräs och åkerven lades ut och slutsatsen är att Timeline FX fungerar som resistensbrytare och klarar av att hanterar även större plantor och

Färdigformulerad produkt - enkel och effektiv att använda
En annan fördel Filip lyfter fram är att Timeline har en bred registrering både vad gäller behandlingsstadie och grödor.  Allt sådant förenklar mycket under en intensiv säsong säger Filip. 

Niclas sjöhom, Agronomy support manager på Adama summerar sina erfarenheter av Timeline. - Vi såg en god blandbarhet med andra produkter. Både tillväxtreglerare och mikronäring har fungerat kanon. Det är en stor fördel att ha en bra blandbarhet i de fall när flera insatser är optimala att köra vid samma tillfälle eftersom de blir mer effektivt arbete under säsongen fortsätter Niclas.

- Att den är färdigformulerad gör växtskyddsarbete både säkrare och mer effektivt. Med Timeline FX får du ett av de bredaste behandlingsfönstren som finns på marknaden (stadie 22–37), vilket är en stor fördel då de kan vara en utmaning att komma ut och spruta under våren/försommaren avslutar Niclas. 

Mer om Timeline FX

Ladda ner produktblad