Hoppa till huvudinnehåll
Kemförråd

Underlätta vårbruket genom att se över ditt kemförråd

Var redo för den nya odlingssäsongen genom att se över ditt kemförråd. Om du tar en stund och organiserar och städar kemförrådet innan vårbruket drar igång kommer du bli mer effektiv när sprutan väl ska fyllas.
Kemförråd

Fördelen med att sortera och organisera är att du får en bra översyn av vilka produkter du har hemma och vad du kan behöva köpa hem. Det är klokt att organisera produkterna, förslagsvis en hylla för specialgrödor eller efter produktkategori: ogräsmedel, svampmedel etc..

En annan sak att vara uppmärksam på att vissa produkter är avregistrerade och/eller har fasats ut. Produkter kan även ha fått nytt registreringsnummer, ofta med nya villkor på etiketten, och då får du inte använda det gamla registreringsnumret efter ett angivet datum. Tänk på att produkter som passerat sista användningsdatum ska lämnas för destruktion.

Om du är osäker på vilka preparat som fortfarande får användas eller inte är det enkelt att slå upp dem i bekämpningsmedelsregistret på Kemikalieinspektionens hemsida, https://www.kemi.se/.