Ugrás a tartalomra
adama

Kalászosok Növényvédelme

Kalászosok növényvédelmi naptára
adama

A kalászosok ősszel történő pre - és posztemergens gyomirtására kiválóan alkalmas a LEGATO TRIO, három eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagának, valamint hosszú hatástartamának köszönhetően. A TOMIGAN 250 EC ragadós galaj ellen teljes védelmet ad. A kalászosok valamennyi lényeges gyomnövénye, valamint a nehezen irtható mezei acat ellen hatékony a TRIMMER TRIO.

A kalászosok gombabetegségei ellen optimális választás a zöldítő hatással is rendelkező MIRADOR FORTE, mely eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagok egyedi kombinációja. Fertőzést megakadályozó és gyógyító hatással is bíró PROCER 300 EC készítmény hosszantartó védettséget biztosít levélfoltosságok, lisztharmat, valamint rozsdabetegségek ellen.

Vetésfehérítő bogarak, levéltetvek és poloskák ellen kitűnő védelmet nyújt a méhekre nem jelölésköteles KLARTAN 24 EW. Gyors hatáskifejtése által ideális választás a kalászosok kártevői ellen a két komponensű PIRIDEX gyűtőcsomagolású rovarölő permetezőszer, mely az őszi és tavaszi időszakban egyaránt kijuttatható.

Az EXELGROW serkenti a fiatal növényi részek tápanyagforgalmát, növeli a kultúrnövény betegségekkel, illetve stresszel szembeni ellenállóképességet.