Ugrás a tartalomra
adama

Repce Növényvédelme

Repce növényvédelmi naptára
adama

A metazaklór hatóanyagú SULTAN 50 SC hosszú és megbízható tartamhatással rendelkezik, így képes a repcét a vetéstől gyommentesen tartani. A SULTAN TOP két hatóanyag kombinációja, a magas dózisú quinmerak hatóanyagnak köszönhetően hatékonyabb a veronikafélék, pásztortáska, árvacsalán, a pipacs és több más kétszikű gyomnövény ellen. Az AGIL 100 EC valamennyi egyszikű gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. A SULTAN GYOMIRTÁSI RENDSZER részeként a Sultan 50 SC és a Kalif 480 EC készítmények kombinálása (SULTAN R PACK) lehetővé teszi az erős galaj, pásztortáska és pipacs fertőzés eredményes gyomirtását. A repce vetését követően, preemergens kijuttatással alkalmazható.

A MIRADOR SUPREME kitűnő hatékonyságú a repce kiemelten fontos betegségei ellen. Korai alkalmazás esetén növeli az elágazások számát. Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, az olajtartalomra, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenállóképességét. A RESPOX a repce növekedésszabályozási szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony. Szárbainduláskor a MIRADOR FORTE használatával csökkentjük a tavaszi betegségek fertőzésének veszélyét, emellett javul a szárszilárdság és több oldalhajtás képződik. A protiokonazol hatóanyagú PROCER 300 EC ősszel és tavasszal egyaránt használható, fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik.

A repce őszi és tavaszi rovarvédelemre ajánljuk a széles hatásspektrumú LAMDEX EXTRA-t, mely időjárási körülményektől függetlenül, rugalmasan alkalmazható. A taglózó és felszívódó hatással egyaránt rendelkező BLADE acetamiprid és lambda-cihalotrin hatóanyagok kombinációja, melyek egymás hatását erősítik. A virágzó repce kártevői ellen optimális választás a nappal is kijuttatható a tau-fluvalinát hatóanyagú KLARTAN 24 EW, mely rezisztenciatörő hatással is bír.

Az EXELGROW serkenti a fiatal növényi részek tápanyagforgalmát, növeli a kultúrnövény betegségekkel, illetve stresszel szembeni ellenállóképességet.