Ugrás a tartalomra
adama

Repce Növényvédelme

Repce növényvédelmi naptára
adama

Gyomirtás: 

A SULTAN GYOMIRTÁSI RENDSZER tökéletesen alkalmazkodik az eltérő gyomviszonyokhoz, a változatos időjárási körülményhez és a különböző termelői igényekhez. Ajánlatunkban markánsan elválik a posztemergens és a preemergens technológia. A klasszikus metazaklór hatóanyagú SULTAN 50 SC hosszú és megbízható tartamhatással rendelkezik, így képes a repcét a vetéstől gyommentesen tartani. A SULTAN TOP a repcetermesztés új, innovatív terméke. A metazaklór kiegészítése quinmerakkal erősíti a termék posztemergens hatását. A Sultan Top a magas dózisú quinmerak hatóanyagnak köszönhetően hatékonyabb a veronikafélék, pásztortáska, árvacsalán, a pipacs és több más kétszikű gyomnövény ellen. Az AGIL 100 EC valamennyi fűféle gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. Dózisát a kiirtandó fűfélék típusa és fejlettsége alapján kell megválasztani.

Gombavédelem:

A MIRADOR SUPREME kitűnő hatékonyságú a repce kiemelten fontos betegségei (szklerotínia, fóma) ellen. Hatóanyagai révén fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. Korai alkalmazás esetén növeli az elágazások számát. Hosszú hatástartamú. Zöldítő hatása révén pozitívan hat a termésképzésre, az olajtartalomra, valamint javítja a növény aszállyal szembeni ellenálló-képességét.  Amennyiben a repce legfontosabb gombabetegségei ellen a virágzáskor szeretne védekezni, ajánlatunk a SYMETRA SC, mely egy azolmentes kombináció. A gombabetegségek elleni védelem mellett termésnövelő hatással is rendelkezik. A RESPOX a repce növekedés-szabályozási szegmensének kiemelkedő terméke, amely regulátor hatása mellett a gombabetegségek (fóma, alternária) ellen is hatékony. Szárbainduláskor a MIRADOR FORTE használatával csökkentjük a tavaszi betegségek fertőzésének veszélyét, emellett javul a szárszilárdság és több oldalhajtás képződik. Virágzás elején alkalmazva magasabb olajtartalmat, jobb hozamot érhetünk el. A protiokonazol hatóanyagú PROCER 300 EC fertőzést megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. Ősszel és tavasszal egyaránt használható repcében. A repce gombabetegségeinek széles skálája ellen hatékony.l.

Rovarvédelem:

Őszi és tavaszi rovarvédelemre ajánljuk a gyors taglózó hatású LAMDEX EXTRA-t. A jól bevált lambda-cihalotrin hatóanyag új formulációban áll a termelők rendelkezésére. A hatóanyag szabad formában van jelen, azonnal kifejti hatását. A BLADE acetamiprid és lambda-cihalotrin hatóanyagok kombinációja. Taglózó és felszívódó hatással egyaránt rendelkezik, repcében ősszel és tavasszal egyaránt alkalmazható rovarölő készítmény. A virágzó repce kártevői ellen (repce-fénybogár, repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos, repcedarázs, mustárdarázs, levéltetvek) nappal is kijuttatható a tau-fluvalinát hatóanyagú KLARTAN, mivel a méhekre veszélytelen rovarölő készítmény, mely rezisztenciatörő hatással is bír.

Hatásfokozás, talajkondícionálás:

A repce erősen viaszos levelekkel rendelkezik, így a rovar és gombaölő szerek esetében, valamint deszikkálásnál a MICROBIO hatásfokozóként való használata nélkülözhetetlen a repce védelmében. Rugalmas eső-ellenálló filmréteget képezve ráragasztja a permetlevet a növényre, így tartós védelmet biztosít. Alkalmazásával a növényvédő szerek tökéletesebben keverednek. Elősegíti az egyenletes növényvédő szer fedettséget. Az AQUARIUS egyedi, talajkondicionáló készítmény, mely segíti a növényt a terméspotenciál jobb kihasználásában és az aszály tüneteinek enyhítésében. Alkalmazásával magasabb, fejlettebb állomány, hosszabb ideig tartó virágzás érhető el.