Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Amino 600 SL

Erbicid cu utilizare în postemergență în combaterea buruienilor dicotiledonate la grâu și porumb

Amino 600 SL.jpg

Informații generale

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

 

PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE: Amino 600 SL este un erbicid condiționat sub formă de concentrat solubil, cu un conținut de 600 g/L acid 2,4-D (din sarea de dimetilamină). Se prezintă ca lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-brun, cu miros amino-fenolic. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare și manipulare.

MOD DE ACȚIUNE: Amino 600 SL este un erbicid sistemic selectiv, de tip fenoxi, care este absorbit de plante atât foliar, cât și radicular. Combate buruieni dicotiledonate anuale şi perene. Acționează asupra procesului de creștere cauzând anomalii în structura buruienilor sensibile, conducând ulterior la necrozarea acestora. Este absorbit în special prin frunze și translocat către meristem. Translocarea este influențată de speciile de buruieni, de nivelul acestora de dezvoltare, precum și de unele condiții de mediu, cum ar fi intensitatea luminii, umiditatea relativă, umezeala din sol și temperatura. Produsul ajunge în frunze după numai două ore de la aplicare, iar primele efecte apar după 12 – 18 ore. În timp de o săptămână are loc distrugerea totală a buruienilor.

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE: Amino 600 SL se aplică postemergent la grâu si porumb, când atât culturile de interes, cât și buruienile sunt în faza activă de dezvoltare. Efectul de combatere este cu atât mai bun cu cât buruienile sunt într-un stadiu cât mai timpuriu de dezvoltare. Se vor utiliza echipamente de stropit cu duze corespunzătoare pentru reducerea driftului. Aplicat conform recomandărilor și în condiții normale de climă, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.Volumul de apă necesar preparării soluției este de 200 – 400 L/ha.

Amino 600 SL este omologat la următoarele culturi și doze de aplicare:

 

Culturi și doze omologate

GRÂU

Spectru de combatere Doză Stadiul de aplicare
Buruieni dicotiledonate anuale și perene sensibile: pălămida (Cirsium arvense), muștar sălbatic (Sinapis arvensis), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), spanac sălbatic (Chenopodium spp.) sub 3 frunze, ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), pungulița (Thlaspi arvense), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris)  1,0 l/ha

Postemegent

Începutul - sfârșitul înfrățirii
(BBCH 21-29)

(cultură de la începutul până la sfâșitul frazei de înfrățire (BBCH 21-29), buruieni 2 – 4 frunze, Chenopodium <3 frunze, Cirsium <10 cm înâlțime)

PORUMB

Spectru de combatere Doză Stadiul de aplicare
Buruieni dicotiledonate anuale și perene sensibile: pălămida (Cirsium arvense), muștar sălbatic (Sinapis arvensis), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), pungulița (Thlaspi arvense), (Polygonum persicaria), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac sălbatic (Chenopodium spp.)  1,0 l/ha

Postemergent

Porumb 4 – 6 frunze (BBCH 14-16),
buruieni 2 – 4 frunze, Cirsium <10 cm,
Chenopodium < 3 frunze