Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Kalif 360 CS

Erbicid sistemic preemergent pentru cultura de rapiță

erbicid rapita cartof clomazona kalif

Informații generale

  • Erbicid pelicular cu reactivare la fiecare ploaie
  • Protecție eficientă de lungă durată
  • Produs sistemic cu absorbție radiculară și prin lăstari

Mod de acțiune

Produsul Kalif 360 CS este un erbicid cu acțiune sistemică împotriva buruienilor dicotiledonate. Substanța activă este absorbită atât prin rădăcină cât și prin lăstari. În primă fază, clomazona se absoarbe prin rădăcini și apoi se translocă, prin xilem, în plantă acționând ca un inhibitor al biosintezei carotenoidelor.

Recomandări de aplicare

Se recomandă tratamentul cu Kalif 360 CS pe un pat germinativ bine prelucrat, pentru realizarea unei pelicule compacte. Kalif 360 CS oferă un control foarte bun al buruienilor din familia crucifere, specii dificil de combătut în postemergență la culturile de rapiță. Produsul Kalif 360 CS se utilizează la combaterea buruienilor dicotiledonate anuale: Galium aparine (turița), Stellaria media (rocoina), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Thlaspi arvense (pungulița), Lamium purpureum (urzica moartă), Datura stramonium (ciumăfaia), Papaver rhoeas (mac), Veronica hederifolia (doritoare), precum și a unor buruieni monocotiledonate anuale: Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Apera spica-venti (iarba vântului), din culturile de rapiță de toamnă și de primavară. Se aplică un singur tratament în preemergență (la maximum 3 zile de la semănat). A nu se utiliza pe solurile nisipoase. Recomandăm ca adâncimea de semănat a culturii de rapiță să respecte normele de bune practici agricole.

Compatibilitate

Kalif 360 CS este compatibil cu Sultan 50 SC (metazaclor), amestec ce poate fu utilizat în preemergență, în tank-mix la tratamentul rapiței de toamnă(0,33 l/ha Kalif 360 CS +1,5 l/ha Sultan 50 SC).

Culturi și doze omologate

Rapiță de toamnă (excepție culturile pentru sămânță)

Spectru de combatere Doza de aplicare Stadiul de dezvoltare a culturii Volum de apă/ha Nr. max. tratam./ cultură/sezon
Buruieni dicotiledonate anuale 0,33 L/ha Preemergent BBCH 00-05 (înainte de încolțire, max. 5 zile de la semănat) 300 – 400 L/ha 1

Cartof (excepție culturile pentru sămânță)

Spectru de combatere Doza de aplicare Stadiul de dezvoltare a culturii Volum de apă/ha Nr. max. tratam./ cultură/sezon
Buruieni dicotiledonate anuale 0,25 L/ha Preemergent BBCH 00-05 (înainte de răsărire, imediat după începutul germinării, după ultima bilonare) 300 – 400 L/ha 1