Mergi la conţinutul principal
Erbicide

Tolurex 50 SC

tolurex

Informații generale

Mod de acțiune

Tolurex 50 SC este un erbicid ce se prezintă sub formă de suspensie concentrată pe bază de clorotoluron, un derivat de uree substituită, selectiv pentru cultura de grâu în combaterea buruienilor monocotiledonate. Tolurex 50 SC este absorbit de către buruienile țintă atât prin rădăcini, cât și prin frunzele tinere. Substanța activă este translocată în frunze, unde inhibă procesele de fotosinteză, ceea ce duce la moartea buruienilor. Eficacitatea produsului este cu atât mai bună cu cât buruienile se află într-un stadiu cât mai timpuriu de dezvoltare.

Recomandări de aplicare

Tratamentul cu Tolurex 50 SC la grâu se aplică postemergent timpuriu (1-4 frunze), când condițiile climatice sunt favorabile. Produsul nu trebuie aplicat în culturile care au suferit de ger sau pe soluri ușoare, deoarece pot apărea simptome de fitotoxicitate. Umiditatea din sol și precipitațiile căzute ajută la pătrunderea produsului în sol. Se aplică un singur tratament cu Tolurex 50 SC pe o perioadă de vegetație. Produsul se poate aplica pe sol înghețat, dar fără zăpadă.

Compatibilitate

În amestec cu alte produse se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener. Dispozitivul de agitare a soluției se va menține în funcțiune pe toată durata aplicării tratamentului

Culturi și doze omologate

Grâu

Spectru de combatere Doza Stadiul de aplicare
Apera spica venti, Avena fatua 2,0-3,0 l/ha (postemergent) BBCH 11-14 (1-4 frunze complet formate ale culturii)