Mergi la conţinutul principal
Fungicide

Banjo 500 SC

Fungicid de contact cu acțiune preventivă împotriva manei și cu efect antisporulant

Ceapa

Informații generale

Mod de acțiune

Banjo 500 SC este un fungicid pe bază de fluazinam, substanță activă ce face parte din grupa chimică a Phenylpyridinamine. Banjo 500 SC este un fungicid de contact cu acțiune preventivă, cu activitate reziduală și efect antisporulant împotriva manei. Substanța activă are risc scăzut de apariție a raselor rezistente. Produsul acționează în direcția stopării germinării și producerii de spori în toate stadiile de dezvoltare. De asemenea, produsul previne instalarea manei.

Recomandări de aplicare

Banjo 500 SC se aplică preventiv, imediat ce condițiile climatice au atins parametrii necesari declanșării infecției. Primul tratament se aplică imediat ce condițiile climatice sunt favorabile apariției bolii sau la avertizare, dar înainte de apariția primelor simptome. Atunci când condițiile climatice nu sunt favorabile apariției și dezvoltării manei la cartof, primul tratament se aplică înainte ca sistemul foliar să acopere distanța dintre rânduri. Intervalul dintre tratamente este de 7–14 zile și se va adapta în funcție de condițiile climatice și de evoluția bolilor.

Compatibilitate

Produsul Banjo 500 SC poate fi compatibil cu multe dintre insecticidele și fungicidele folosite în mod curent în România, cu excepția produselor cu reacție puternic alcalină. Pentru o folosire corectă, consultați tabelele de compatibilitate și efectuați un test înainte de utilizare.

Culturi și doze omologate

Ceapă

Spectru de combatere Doză Stadiu de
aplicare
Timp de pauză
Mană (Phytophtora destructor),
Alternarioză (Alternaria porri)
0,04 %
(0,4 l/ha)
BBCH 13-40
(până la definitivarea
formării bulbului)
7 zile

Cartof

Spectru de combatere Doză Stadiu de
aplicare
Timp de pauză
Mană (Phytophthora infestans) 0,3 – 0,4 l/ha BBCH 10-91
(până la definitivarea
tuberculilor)
7 zile