Mergi la conţinutul principal
Fungicide

Custodia 320 SC

Ready-mix de ultimă generaţie cu efect sinergic de protecţie

Custodia 320 SC

Informații generale

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

 

Custodia 320 SC este un fungicid ready-mix cu două substanțe active din clase chimice diferite. Tebuconazol, substanță din clasa chimică a triazolilor, este absorbit de părțile aeriene ale plantei și migrează în interiorul țesuturilor, unde blochează activitatea ciupercilor prin întreruperea sintezei ergosterolilor. Azoxistrobin oferă protecție translaminară și acționează asupra agenților patogeni prin blocarea transportului electronilor în mitocondrie. Strobilurina din compoziția Custodia 320 SC potențează efectul stay-green vizibil printr-o perioadă mai lungă în care foliajul este verde și printr-o rezistență mai bună la factorii de stres.

Combinația optimizată de substanțe active cu proprietăți sistemice pentru controlul sclerotiniei în rapiță face din Custodia 320 SC un fungicid foarte eficient. Datorită proprietăților sale curative, combaterea infecțiilor este eficientă și durabilă. Infecțiile noi și răspândirea în continuare a agentului patogen sunt oprite de proprietățile protectoare ale fungicidului Custodia 320 SC.

RECOMANDĂRI DE APLICARE

La culturile de cereale păioase se aplică maxim 2 tratamente pe sezon de la sfârșitul înfrățirii până la sfârșitul înfloritului.Se recomandă ca tratamentul să se aplice preventiv, înainte de apariția primelor simptome de boală.

La rapiță se aplică un singur tratament cu Custodia 320 SC pe aceeași suprafață, într-un sezon. Se recomandă ca tratamentul să se aplice preventiv, înainte de apariția primelor simptome de boală. Momentul optim de aplicare este în fenofaza BBCH 61 – 65 a culturii de rapiță (de la cca. 10% până la 50% din florile de pe racemul principal deschise).

La vița de vie Custodia 320 SC se aplică în doză de 0.175 l/ha la avertizare când există pericol de infecție, 0.35 l/ ha la începutul infloritului ( BBCH 61), 0.525 l/ha la formarea fructelor (BBCH 71) iar doza de 0.7 l/ha este aplicată atunci când boabele sunt de mărimea boabelor de mazăre (BBCH 75).

 

Sfaturi pentru aplicare

GRÂU

SPECTRU DE COMBATERE Fuzarioză (Fusarium spp.),
Făinare (Erysiphe spp.),
Rugină (Puccinia spp.),
Septorioză (Septoria spp.)
DOZĂ 1-1,25 l/ha
STADIUL DE DEZVOLTARE A CULTURII BBCH: 30-69
TIMP PAUZĂ  35 zile

ORZ

SPECTRU DE COMBATERE Făinare (Erysiphe spp.),
Rugină (Puccinia spp.),
Arsura Frunzelor
(Rhynchosporium spp.),
Pătarea reticulară
(Pyrenophora spp.)
DOZĂ 1-1,25 l/ha
STADIUL DE DEZVOLTARE A CULTURII BBCH: 30-59
  35 zile

TRITICALE

SPECTRU DE COMBATERE Fuzarioza (Fusarium spp.),
Făinare (Erysiphe spp.),
Rugină (Puccinia spp.),
Septorioza (Septoria spp.)
DOZĂ 1-1,25 l/ha
STADIUL DE DEZVOLTARE A CULTURII BBCH: 30-69
TIMP PAUZĂ  35 zile

RAPIȚĂ

SPECTRU DE COMBATERE Putregaiul alb
(Sclerotinia sclerotiorum)
DOZĂ 1 l/ha
STADIUL DE DEZVOLTARE A CULTURII BBCH: 61 – 65 (de la cca. 10%  până la 50% din florile de pe racemul principal sunt deschise)
TIMP PAUZĂ

VIȚĂ DE VIE - STRUGURI PENTRU VIN

Spectru de combatere Doza Stadiul dezvoltare cultură  Timp pauză
Făinare (Uncinula necator) 0,175 l/ha Se aplică la avertizare, când există pericol de infecție 35 zile
0,35 l/ha  BBCH 61, Se aplică la începutul înfloritului
0,525 l/ha  BBCH 71, Se aplică la formarea fructelor