Mergi la conţinutul principal
Fungicide

Folpan 80 WDG

Fungicid cu acțiune multi-site împotriva ciupercilor ce provoacă mana viței de vie

mere rosii

Informații generale

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

Mod de acțiune
Folpan 80 WDG este un fungicid din grupa ftalimidelor care conține 80% folpet ca substanță activă, cu acțiune multi-site specifică, mai ales împotriva ciupercilor care provoacă mană, răpan și monilioză la culturile horticole. Substanța activă folpet are acțiune preventivă de contact, împiedicând instalarea infecțiilor la suprafața organelor tratate prin blocarea respirației ciupercilor sensibile la nivel celular. Deși nu este translocat în interiorul țesuturilor, produsul aderă bine pe organele tratate și este greu spălat de ploaie,
realizând o perioadă de protecție de circa o săptămână, în funcție de condițiile locale.

Recomandări de aplicare
Produsul Folpan 80 WDG se utilizează prin aplicare foliară în timpul vegetației, aplicate la avertizare, pe întreaga suprafață, folosind echipamente clasice de stropit specifice pentru cultură. Pentru obținerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplică preventiv, când survin condiții de manifestare a bolilor, sau la apariția primelor simptome de boală. Tratamentele cu Folpan 80 WDG se pot repeta la un interval minim de 7-10 zile, sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, în funcție de programul de combatere adoptat. Tratamentele cu Folpan 80 WDG la vița de vie nu influențează procesul de vinificație și calitatea organoleptică a vinului.

Compatibilitate
Produsul Folpan 80 WDG poate fi compatibil cu multe dintre insecticidele și fungicidele folosite în mod curent în România, cu excepția produselor cu reacție puternic alcalină (preparate pe bază de sulf și zeamă bordeleză).
Nu este compatibil cu produsele uleioase.

 

Sfaturi pentru aplicare

Viţă de vie

Spectru de combatere Doză Stadiu de aplicare Timp de pauză
Mana viței de vie (Plasmopara viticola) 1,6 kg/ha 3-10 tratamente,
începând de la
dezmugurit până la
compactarea ciorchinilor
28 zile
Excorioza viței de vie (Phomopsis
viticola); Pătarea roșie a frunzelor
(Pseudopezicola tracheiphila)
1,2 kg/ha 3-10 tratamente,
începând de la
dezmugurit până la
compactarea ciorchinilor
28 zile