Mergi la conţinutul principal

Pachet Forapro

pachet adama forapro leander poleposition

Informații generale

Pachet pentru 20 Ha: 10 L Leander 750 EC + 7 L Poleposition 300 EC

Leander 750 EC este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă asupra unui număr mare de agenți fitopatogeni care pot apărea la culturile de cereale, cu translocare acropetală în xilem. Substanța activă fenpropidin inhibă biosinteza ergosterolului, dar prezintă un mod de acțiune diferit față de al fungicidelor azolice (inhibă sinteza sterolului în două poziții). Produsul s-a dovedit a fi eficient în multe dintre situațiile în care agenții patogeni au dezvoltat rezistență la produsele din grupa chimică a triazolilor. Durata de protecție după aplicarea unui tratament este de circa 14 zile, în funcție de condițiile locale.

Poleposition 300 EC este un fungicid sistemic din grupa triazolilor. Este destinat combaterii bolilor la cereale și rapiță. Se aplică în timpul vegetației preventiv sau când patogenii țintă s-au instalat în cultură. Produsul este preluat prin frunze și translocat acropetal și la nivelul noilor creșteri.

Sfaturi pentru aplicare

Leander

Cultura Spectru de combatere Doză Stadiul de aplicare
Grâu Complex de boli foliare si ale spicului: făinare (Erysiphe graminis), rugini (Puccinia spp.), septorioză (Septoria spp.), fuzarioza spicelor (Fusarium spp.), sfâșierea frunzelor (Helminthosporium spp.) 0,750 L/ha BBCH 30 – 59
Orz Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis), pătarea reticulară (Pyrenophora teres), arsura frunzelor (Rhyncosporium secalis), putregaiul obișnuit al rădăcinilor de cereale (Helminthosporium sativum) 0,750 L/ha BBCH 30 – 59
Triticale, secară Făinare (Erisyphe graminis) 0,750 L/ha BBCH 30 – 59

Poleposition

Cultura Spectru de combatere Doză Stadiul de aplicare
Grâu de toamnă, grâu de primavară Făinarea grâului (Blumeria graminis), Rugina galbenă (Puccinia striiformis), Septorioza (Mycosphaerella graminicola) 0.33 - 0.65 l/ha De la apariția frunzei stindard până la începutul înfloritului (BBCH 37-61)
Grâu de toamnă, grâu de primavară Fuzarioza (Fusarium spp.) 0.65 l/ha Imediat după apariția spicului până la sfârșitul înfloritului (BBCH 61-69)
Orz de toamnă, orz de primavară Pătarea reticulara (Pyrenophora teres) 0.33 - 0.65 l/ha De la apariția frunzei stindard până la începutul înfloritului (BBCH 37-61)
Secară Rugina brună (Puccinia recondita) 0.33 - 0.65 l/ha De la apariția frunzei stindard până la începutul înfloritului (BBCH 37-61)
Triticale Făinarea (Blumeria graminis), Septorioza (Mycosphaerella graminicola) 0.33 - 0.65 l/ha De la apariția frunzei stindard până la începutul înfloritului (BBCH 37-61)
Rapiță de toamnă Alternarioza (Alternaria brasiccae),  Putregaiul alb al tulpinilor (Sclerotinia sclerotiorum) 0.3 - 0.6 l/ha De la începutul înfloritului și până la înflorirea deplină a culturii (BBCH 61-69)
Rapiță de primavară Putregaiul uscat  (Leptosphaeria maculans), Alternarioza (Alternaria brasiccae), Putregaiul alb al tulpinilor (Sclerotinia sclerotiorum) 0.3 - 0.5 l/ha De la stadiul de 6 frunze până la înflorire (BBCH 16-69). În cazul Alternaria brassicae și / sau Sclerotinia sclerotiorum se aplică de la începutul înfloritului (BBCH 61)