Hoppa till huvudinnehåll
Avastel - en smart lösning

Avastel – nytt färdigblandat svampmedel i kampen mot septoria, rost och DTR

Avastel är ett färdigblandat svampmedel för den viktiga T2 behandlingen och ger ett starkt skydd mot flertalet svampsjukdomar.
Avastel - en smart lösning

T2 behandling kallas ofta för axgångsbehandlingar och bidrar till att skydda det viktiga flaggbladet. Att skydda flaggbladet mot svamp är viktigt för att bibehålla grödans skördepotential. Behovet av bekämpning i T2 styrs framför allt av nederbörden under maj och första halvan av juni och fokuserar ofta på svartpricksjuka, en bladfläcksvamp i vete som kan orsak stort skördebortfall. 

En unik, högpresterande protiokonazol

Avastel är vårt nya svampmedel för T2 behandlingar och har visat fina effekter och merskördar i försök*. Produkten innehåller en unik kombination av Asorbital Protikonazol och Fluxapyroxad som bidrar till att Avastel både har en förebyggande och kurativ effekt på svampsjukdomar. Den nya formuleringsteknologin Asorbital, ger en snabbare rörlighet i bladet och ett bättre upptag. Detta innebär en bättre regnfasthet som leder till en bättre sjukdomskontroll och därmed bibehållen skördepotential jämfört med andra produkter med samma aktiva substans*.

Avastel är blandbar med alla insekticider, tillväxtreglerare och ogräsmedel. Att det är ett färdigblandat svampmedel gör den enkel att använda och fungerar lika bra i vete som korn. Om din strategi endast är en behandling (T2, DC 39) är Avastel ett säkert och effektivt val då du får en färdigblandad produkt med en unik aktiv substans som skyddar grödan mot det svampsjukdomar som kan orsaka skada. Vår rekommendation är 0,75 l/ha Avastel.

 

Tre snabba om T2 behandling med Avastel

  • Kallas ofta för axgångsbehandlingar men utförs numera från och med hela flaggbladet har växt ut, DC 39. 
  • Skyddar flaggbladet - Viktigaste bladet för skördepotentialen -Här används triazoler och SDHI 
  • Vår rekommendation är 0,75 l/ha Avastel 

*Egna registreringsförsök